Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Aukcija umjetnina u Zagrebu: Naći će se i djelo Vlahe Bukovca

Aukcija umjetnina u Zagrebu: Naći će se i djelo Vlahe Bukovca

Remek-djelo Vlaha Bukovca "Daleko od doma", slika naslikana prije 137 godina, naći će se na Zimskoj aukciji Galerije Artmark koja će se održati 19. prosinca

VIDEO

Jedno od najvažnijih umjetničkih djela hrvatske moderne, pravi dragulj, djelo Vlaha Bukovca "Daleko od doma", naći će se na aukcije koja će se održati u utorak, 19. prosinca, s početkom u 19 sati, u Velikoj dvorani hotela Sheraton u Zagrebu, a dotad se može pogledati u Galerija Artmark, u zagrebačkoj Kući Amruš.  

POGLEDAJTE VIDEO: Napoleonov šešir ponuđen na aukciji za 800.000 eura 

Pokretanje videa...

Voila, poznati Napoleonov šešir može biti vaš ako imate 800 tisuća eura viška 01:00

Izložba pod nazivom 'Zimska aukcija – hrvatska likovna umjetnost i izbor satova i nakita' krije nemali broj dragulja likovne umjetnosti, nakita i satova. Otvorena je 30. studenog i traje do same aukcije, na kojoj će biti ponuđena selekcija od čak 126 lotova koji mogu biti vrlo zanimljivi iskusnim kolekcionarima.

Inače, Bukovčevo remek-djelo bilo je dio kolekcije, Samsona Foxa, britanskog kolekcionara i jednog od njegovih najvećih mecena. Nakon stotinu godina, slika "Daleko od doma" vraća se u Zagreb, gdje je postavljena na prodaju za rekordni iznos u vrijednosti između 100.000 i 200.000 eura. Time ova slika postaje i najvrjednije umjetničko djelo Vlaha Bukovca koje je ikad bilo na aukciji

Rezultati i rekordi s prve aukcije umjetnosti Artmarka u Zagrebu
Rezultati i rekordi s prve aukcije umjetnosti Artmarka u Zagrebu

Favorit kolekcionara i umjetničkih entuzijasta, Vlaho Bukovac je na izložbi predstavljen s još dva djela: Dragocjeni pejzaž okolice Pariza "Cesta prema Parizu (Fontainebleau)" procijenjen na 15.000  do 25.000 eura, a na isti raspon očekivane cijene procijenjena je i "Studija za Ikara". 

Na Zimskoj aukciji s tri djela pojavit će se i još jedan velikan moderne, Emanuel Vidović. Njegova "Chioggia – Canale della Vena", naslikana 1898. uvodi nas u iznimnu seriju krajolika posvećenih Chioggiji i Veneciji. Slika je procijenjena na 15.000 do 25.000 eura, a uz nju na aukciji će biti ponuđene i "Mrtva priroda s kipićem" (procijenjena na 6000 do 9000 eura) i "Splitska luka" (procijenjena na 3000 do 4000 eura).

Izložba Zimske aukcije predstavlja i druga velika imena iz zadnjih sto godina umjetničkog stvaralaštva, poput Mate Celestina Medovića s djelom "Pejzaž s Pelješca" (procjena na 10.000  do 15.000 eura), Menci Clementa Crnčića s morskim pejzažem "Slikareva vila u Novom Vinodolskom" (10.000 do 15.000 eura) te rijedak rad Bele Čikoš Sesije simbolističke tematike, stvoren oko 1900. godine: "Četiri arhanđela" procijenjen na 8.000 – 14.000 eura.

Dodatak izložbi hrvatske likovne umjetnosti je i važna "Božićna selekcija" posvećena satovima i nakitu. Delikatne kreacije i izvrsni dizajnerski komadi poput Cartier zlatnog seta ukrašenog dijamantima, tirkizima i ametistima – Délices de Goa (procjena 12.000 do 16.000 eura)

Cartier Baignoire vintage izgleda iz 1990. (početna cijena 3500 eura) ili ekscentričan Hublot Big Bang ženski ručni sat, limitirano izdanje (početna cijena 5000 eura).

Bowiejevi rukopisi mogli bi se prodati za oko 115.000 eura
Bowiejevi rukopisi mogli bi se prodati za oko 115.000 eura

Sva umjetnička djela Zimske aukcije, djela iz važnih povijesnih i privatnih kolekcija s potpisima velikih hrvatskih majstora, mogu se besplatno razgledati u Galeriji Artmark, na trgu J.J. Strossmayera 5, svaki dan od 10 do 20 sati do 18.prosinca ili online na www.artmark.hr.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje