Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
2 komentara

Bajkovito selo u kojemu ceste ne postoje, a ljudi žive polako

Selo je isprepleteno s oko 90 km kanala i kanalića kojima se vozi kanuima i motornim brodicama takozvanim 'šaptačima' - to su čamci koje pokreće električni motor pa su gotovo bešumni

2 komentara

Zovu ga 'nizozemskom Venecijom', iako je daleko manje i mirnije od popularnog talijanskog odredišta. Radi se o selu Giethoorn u provinciji Overijssel na istoku Nizozemske, zelenom i mirnom području koje je nastalo davno, oko 1230. godine. Selo izgleda nestvarno, kao scenografija iz nekog bajkovitog filma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoetic Travel (@zoetictravel) on

Tamo nema ni jedne ceste pa time ni jednog automobila, ali zato je isprepleteno mnoštvom vodenih kanala preko kojih je izgrađeno čak 176 slatkih mostića. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Minarni Suryadi (@minarnisuryadi) on

Kada turisti odluče posjetiti to selo, automobile parkiraju dalje pa pješice nastave ili se povezu čamcem. Plovidba tamošnjim kanalima je godinama popularna turistička atrakcija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Living Netherlands 🇳🇱 (@livingnetherlands) on

Selo je isprepleteno s oko 90 km kanala i kanalića kojima se vozi kanuima i motornim brodicama takozvanim 'šaptačima' - to su čamci koje pokreće električni motor pa su gotovo bešumni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Âpplë Plë (@instagram_apple) on

Uz kanale se nalaze staze odlične za šetnju ili vožnju bicikla. U selu je i nekoliko restorana, a turisti nakon dobrog jela nerijetko legnu na travu pored vode i uživaju u spokoju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steffi (@let_us_show_you_the_world) on

Zvukovi koji dominiraju selom su glasanje pataka i ostalih ptica koje tamo obitavaju, stoji na njihovoj internetskoj stranici giethoorntourism.com.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by De Gulden Courant (@guldencourant) on

Pogledajte koliko je tamo predivno i u videu:

KOJA PREOBRAZBA! Napuštenu tvornicu cementa pretvorio je u zdanje iz snova

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: Putovanja

Možda vas zanima i ovo:
Message