Lifestyle

Komentari 58

Baka ljepotica: Sa 61 godinom pobjeđuje dvostruko mlađe žene na izborima ljepote

Baka ljepotica: Sa 61 godinom pobjeđuje dvostruko mlađe žene na izborima ljepote

Amerikanka je na izbore ljepote počela odlaziti sasvim slučajno, no onda je počela pobjeđivati i shvatila je da izbore za Miss može iskoristiti za promicanje važnosti doniranja organa

Karen Russell (61), iz Kentuckyja, do sada je kući odnijela pet kruna za prvo mjesto na izborima ljepote, u kojima se natjecala s ponekad i dvostruko mlađim ženama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Umirovljena koordinatorica kvalitete nada se da će pružiti dobar primjer svojoj unuci Shaylynn (16) dokazujući joj da je "sve moguće".

- Nema ništa bolje od šminkanja i oblačenja u haljinu, a zatim šetnje pistom. Nosim umjetne trepavice i šminkam se sama uoči izbora. Ponekad na izborima nosim i štikle od 18 cm, što nije loše za 61-godišnjakinju. Nikad nisam svjesna svojih godina jer se zbog haljine osjećam predivno. Natjecala sam se s prekrasnim ženama u četrdesetima i mlađima i pobijedila. Samo zakoračim na scenu i budem svoja. Sudac je jednom rekao da pričam previše i da mi je kosa prevelika, ali i tada sam pobijedila. Nikad ne očekujem da ću na kraju čuti svoje ime. Sjajno je jer se mnoge mlađe žene ugledaju na mene zato što dokazujem da su godine samo broj - rekla je Karen.

Prošle godine Karen se obratio muškarac u željezariji i zatražio od nje da sudjeluje u izboru za Miss veterana rata iz Kentuckyja. Nakon nekoliko dana razmišljanja, Karen je pristala.

Nikad nije imala tremu uoči izlaska pred suce, a najteže joj je pronaći haljinu 'prikladnu za njezinu dob'.

- Sve večernje haljine izgubila sam u požaru kuće 2013.. Sve je izgorjelo do temelja, pa sam morala kupiti potpuno novu garderobu. Jednom sam isprobala više haljina, ali nisam uspjela ni dignuti patentni zatvarač. Pokazalo se da sam isprobavala maturalne haljine. Na kraju sam pronašla zapanjujuću crvenu 'sirena haljinu' i zbog nje sam se osjećala kao princeza. To je bilo prvi put da sam se dotjerala otkako sam u studenom 2011. izgubila sina jedinca Jonathana, starog 32 godine - rekla je.

Nakon što je donirala Jonathanove organe kako bi spasila tuđe živote, Karen si je zadala misiju širenja ljubavi i pozitivnosti. Shvatila je da su izbori ljepote savršeno mjesto za podizanje svijesti o važnosti darivanja organa, piše Daily Mail.

- Nikad u milijun godina nisam mislila da ću pristupiti izboru ljepote, ali sada se osjećam kao da sam pronašla svoj poziv. Nikada se nisam žalila zbog mojih životnih okolnosti, uvijek u svemu pronalazim nešto lijepo. Biti kraljica ljepote nema veze samo s izgledom, već i dobročinstvom te pomaganjem zajednici, a to je nešto oko čega sam jako strastvena. Često ohrabrujem i natjecateljice koje su puno mlađe od mene. U srcu sam mlada, a svi ostali natjecatelji impresionirani su mojim osjećajem za modu. Moja unuka Shaylynn voli ići sa mnom u kupovinu jer joj uvijek odaberem slatke odjevne kombinacije - zaključila je Karen.

POGLEDAJTE FINALE PRVOG HRVATSKOG DIY SHOWA 'PILAJ PO SVOM':

Najčitaniji članci