Lifestyle

Komentari 0

Baleari zabranili pijančevanje, happy hour i opasni 'balconing'

Baleari zabranili pijančevanje, happy hour i opasni 'balconing'

Regionalna vlada Balearskih otoka usvojila je zakon kojim namjerava suzbiti 'turizam pijančevanja' što uključuje zabranu 'happy hoursa', otvorenih šankova te ograničava prodaju alkohola

Novi zakon zabranjuje i „balconing“, opasnu praksu koja je posljednjih godina odnijela dvanaest života pijanih turista. „Balconing“ je prelaženje s jednog balkona na drugi, uglavnom u hotelima i turističkim apartmanima, ili pak skakanje s visokih balkona u bazene.

Alkoholne ekskurzije ili „pubcrowling“, automati s alkoholom, tulumi na brodovima poznati kao „party boats“, te oglasi za alkoholna pića zabranjeni su u mjestima Playa de Palma i Magaluf na otoku Mallorci a također i u Sant Antoniju na otoku Ibizi.

Turisti neće moći kupovati alkohol u tim zonama od 21 sat do 8 sati ujutro.

Ta su mjesta posebno popularna među britanskim turistima.

„Balearski otoci postaju prvo mjesto u Europi u borbi protiv turizma temeljenog na ekscesima“, rekao je u petak medijima Iago Neguerela, zadužen za gospodarstvo i turizam u regionalnoj vladi.

Onaj tko bude prakticirao ili dopuštao „balconing“ bit će izbačen iz hotela te će mu prijetiti novčana kazna do 60.000 eura.

Kritičari novog zakona smatraju kako će naškoditi malim trgovcima na otocima Mallorci i Ibizi.

„To je pretjerana i neproporcionalna mjera“, rekao je za španjolsku televiziju José Tirado, predsjednik Udrige trgovaca i poduzeća za turističke usluge Mallorce (ACOTUR).

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci