Lifestyle

Komentari 0

Balmain u znaku osamdesetih i široke siluete s jastučićima

Balmain u znaku osamdesetih i široke siluete s jastučićima

Olivier Rousteing zaslužan je za povratak raskošne, široke siluete koju definiraju sakoi pojačani velikim jastučićima za ramena, a uz to predlaže široki remen u kontrastnom tonu

Impozantna silueta omiljena je formula dizajnera koji je vratio Balmain na svjetsku modnu mapu najjačih brendova. Olivier Rousteing miljenik je zvijezda i slavnih dama jer im daje izgled moćnih božica koje lepršaju crvenim tepihom odjevene u saten, svilu i lateks.

Svakako da u se u toj priči ističu njihova velika ramena, jer trend iz osamdesetih spavao je sve dok se Olivier nije sjetio revitalizirati ga. Tako je krenula saga o strukiranim kreacijama moćnog izgleda.

Iako je uglavnom predlagao večernje komade i ultra-seksi haljine, sada dizajner ulazi u dnevnu garderobu.

Od modnih dodataka donosi super-visoke kožnate čizme u boji konjaka i predlaže ih u niz stylinga. Inspiriran navy stilom i SF kostimima, Balmain je danas brend koji definira glamurozni futurizam. 

Ukrašavanje dizajner shvaća ozbiljno te donosi mega komade nakita u znaku škorpiona. Kristali, kao simbol luksuza, imaju posebno mjesto u kolekciji.

Umjesto kaputa u obzir dolaze i veliki šalovi koji raznim načinima omatanja nastaju odjevni predmet. Inspiracija - rimske božice i njihove tunike i toge.

Lakirane čizme plus pletenina prijedlog su autora koji ne propušta naglasiti moćna ramena. Koristi trik koji nam pomaže da izgledamo visoko i vitko, a to su V ovratnik i okomita pruga na sredini figure.

Vjeran je i svom originalnom outfitu s kojime se proslavio, a to su super-kratke haljine i sakoi koji sada dolaze u varijanti od lateksa.

Njegova army ekipa nosi maslinasto zeleni outfit u kombinaciji s navy elementima i zlatnim gumbima koji su postali simbol brenda Balmain.

Vesta je općenito hit, no u kreativnom svijetu Oliviera Rousteinga ona postaje glamurozan odjevni komad koji se nosi uz dugačku bijelu košulju i lakirane čizme. Njegov dizajn bazira se na formuli koja svaki odjevni predmet čini luksuznim i skupocjenim.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci