Lifestyle

Komentari 0

Banksyjeva slika prodana za 20 milijuna eura: Novac ide bolnici

Banksyjeva slika prodana za 20 milijuna eura: Novac ide bolnici

Anonimni britanski ulični umjetnik Banksy oborio je vlastiti rekord nakon što je aukcijska kuća Christie's prodala njegovu sliku 'Game Changer' koja prikazuje medicinsku sestru kao superheroja

'Game Changer' je crno bijela slika koja je posvećena radnicima u zdravstvu. Početno je procijenjena na između 2,5 i 3,5 milijuna funti, a u aukcijskoj kući Christie's prodana je četiri puta skuplje, za 16,75 milijuna funti ili 19,45 milijuna eura što je Banksyjev osobni rekord. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Prihod od njegove prodaje koristit će se za potporu britanskim zdravstvenim i dobrotvornim organizacijama koji poboljšavaju njegu i liječenje koje pruža Nacionalna zdravstvena služba, objavila je aukcijska kuća.

Ručno oslikana slika prikazuje mladića koji se igra s lutkom superheroja. Dok su Batman i Spiderman bačeni u kanti, on u ruci drži lutku medicinske sestre.

Iz aukcijske kuće su rekli da ova slika pruža 'sliku nade' i  i predstavlja 'osobnu počast svim onima koji nastavljaju mijenjati tok pandemije'.

A picture shows a drawing created by the street artist Banksy called "Game Changer" as an appreciation for the NHS and is on display at Southampton General Hospital, in Southampton

- Banksy je ovom predivnom slikom dječaka koji se igra sa svojom superherojskom lutkom, medicinskom sestrom međunarodnog Crvenog križa, savršeno uhvatio bit trenutka u ovom vremenu. Kako smo se usredotočili na svoje obitelji i one koje volimo, izražavamo zahvalnost ljudima koji se nastavljaju boriti na prvoj liniji borbe protiv Covid-19 - rekla je Katharine Arnold iz aukcijske kuće Christie's.

Banksy je u svibnju 2020. poklonio ovo djelo bolnici u Southamptonu, tijekom prvog vala pandemije Covida-19. Uz sliku je dodao i bilješku gdje je pisalo: ''Hvala na svemu što radite. Nadam se da će malo uljepšati ovo mjesto, čak i ako je samo crno-bijela'.

New Banksy artwork pays tribute to NHS heroes

Sada će tamo biti postavljena reprodukcija, piše Mirror.

 

Najčitaniji članci