Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Beskućnik iz Brazila spojio se s obitelji nakon 10 godina - prepoznali ga u viralnom videu

Beskućnik iz Brazila spojio se s obitelji nakon 10 godina - prepoznali ga u viralnom videu
2

Brazilac bez krova nad glavom ponovno se, nakon deset godina, vidio sa svojom majkom i sestrom nakon što su mu u lokalnoj brijačnici ošišali kosu i uredili bradu, a rezultate objavili na društvenim mrežama

João Coelho Guimarães (45) tri je godine beskućnik u brazilskoj Goiâniji, ali njegova ga je obitelj smatrala mrtvim već deset godina.

Nedavno je naišao na trgovinu muške odjeće i brijačnicu, gdje su se vlasnik i zaposlenici velikodušno ponudili da ga očiste i obuku u novu odjeću, a kad su slike Guimarãesova preobrazbe postale viralne, njegova obitelj uspjela mu je ući u trag.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Guimarães je puno puta prolazio pokraj trgovine s muškom odjećom i brijačnice, zvane Padoo, podižući limenke. Ali taj put zakoračio je unutra.

Brazilski country pjevač Alessandro Lobo, koji je vlasnik radnje, rekao je za Guimarães nije puno tražio kad je ušao.

- Došao je i pitali smo je li gladan i želi li nešto pojesti. Ali odbio je i pitao imamo li žilet kako bi mogao podrezati bradu. Tada smo svi u trgovini odlučili pomoći na drugačiji način, pružajući mu dan u salonu ljepote - rekao je Lobo.

Slike objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako je Guimarães izgledao prije preobrazbe, s dugom, neurednom kosom i obraslom bradom i brkovima.

Djelatnici radnje očistili su ga i ošišali, a također su mu uredili bradu i brkove. Lobo je još dao Guimarãesu tri košulje, hlače, jaknu i nove cipele.

- Trebala su dva sata da se dovrši transformacija. Čitav tim se dobrovoljno javio i svi su doprinijeli da dobijemo ovaj iznenađujući rezultat. On je sramežljiva osoba od malo riječi, ali vidjeli smo da je sretan u njegovom pogledu i jako nam se zahvalio - rekao je Lobo.

Kad su završili, Guimarães je izgledao vrlo markantno pa su Lobo i njegov tim odlučili podijeliti fotografije njegove transformacije na društvenim mrežama.

- Vrijeme je Božića i namjera nam je bila pokazati da s malo toga možemo promijeniti nečiji život - objasnio je.

Djedica iz Čepina: U kućici, kraj kamina božićna čarolija postaje stvarnost, a pomažu i vilenjaci
Djedica iz Čepina: U kućici, kraj kamina božićna čarolija postaje stvarnost, a pomažu i vilenjaci

Nisu očekivali da će Guimarãesove slike na kraju doći do njegove obitelji koja je deset godina vjerovala da je mrtav, piše Daily Mail.

- Majka i sestra, koje su ga smatrale mrtvim već deset godina, vidjele su fotografiju i kontaktirale me. Kako on nema ni telefon ni fiksnu adresu, zajedno smo prošli kroz kvart da bismo ga pokušali pronaći - ispričao je Lobo.

Video kamere uhvatile su trenutak kad su majka i sestra pronašle Guimarãesa. Iako im je očito bilo drago što su se ponovno okupili, Lobo je rekao da se Guimarães ne vraća svojoj obitelji.

Običaji: Što je Badnjak i zašto baš tada kitimo božićno drvce?
Običaji: Što je Badnjak i zašto baš tada kitimo božićno drvce?

- João je još uvijek na ulici. Njegova ga je sestra htjela dočekati i odvesti kući, ali on to nije želio. Rekao je da se na ulici osjeća slobodno. Zbog toga nije želio ići kući. Završilo je pozitivno. Zahvaljujemo Bogu i svima vama što ste nas učinili instrumentima ovog uzbudljivog trenutka. Ova 2020. bila je godina mnogih gubitaka za ljude širom svijeta, a usred svega toga i olakšanje za ovu obitelj - zaključio je Lobo.