Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Biljke treba zalijevati odozdo - to je dobro i protiv komaraca

Biljke treba zalijevati odozdo - to je dobro i protiv komaraca

Brad Canning otkrio je da je jedan od najboljih načina za zalijevanje biljaka u zatvorenom prostoru metoda 'odozdo prema gore', a ne odozgo. Tako biljka apsorbira količinu vode koja joj je potrebna

VIDEO

Grafički dizajner i ljubitelj biljaka, Brad Canning (29), iz Melbournea u Australiji podijelio je video u kojem 'zalijeva' biljku u tegli tako što vodu stavlja izravno u donju zdjelu.

Priprema za hladne dane: Kako zaštititi biljke koje ostaju vani
Priprema za hladne dane: Kako zaštititi biljke koje ostaju vani

POGLEDAJTE VIDEO: Studentica izrađuje biljne terarije

Pokretanje videa...

Studentica izrađuje biljne terarije 01:59

Ova jednostavna metoda naziva se 'zalijevanje s dna' za koju se smatra da omogućava ravnomjernije zalijevanje biljke te da čini korijenje jačim jer raste prema vlazi. Biljke u ovom slučaju apsorbiraju točnu količinu vode koja im je potrebna pa se pritom ne natapa tlo, a mnogi tvrde da ova metoda pomaže i u sprječavanju komarca te u prekomjernom zalijevanju.

- Zalijevanje s dna. Jeste li ikada čuli za to? To je kada uzmete biljke, potopite ih u vodu i tako ih 'zalijete' - rekao je Brad u videu.

Savjet stručnjaka: 10 biljki koje treba s otvorenog premjestiti u kuću ako želite da prežive zimu
Savjet stručnjaka: 10 biljki koje treba s otvorenog premjestiti u kuću  ako želite da prežive zimu

- Prilično je jednostavno, samo uzmite zdjelu s vodom i stavite biljku u nju. No pripazite da razine vode nije previsoka. Dakle, postoji nekoliko različitih razloga zašto biste to trebali raditi. Naime, neke biljke zapravo ne vole vodu na lišću, a kod zalijevanja biljaka s dna biljke uzimaju samo ono što im je potrebno te se sva voda upija i ulazi u male kutke i korjenčiće - objasnio je.

Predložio je da ostavite biljku u posudi s vodom oko 10 minuta.

- Da ste dobro zalili biljku znat ćete po tome što će tlo nakon nekog vremena postati vlažno, pa ponekad ovo zalijevanje može potrajati i malo duže, ali počnite s 10 minuta. Ako predugo držite biljku u vodi, korijenje će istruliti, pa ju držite u vodi dok ne osjetite vlažnost pri vrhu zemlje - rekao je.

Brad ima 60 biljaka u cijeloj kući, ali je rekao da ipak ne zalijeva sve biljke s dna jer mu to oduzima dosta vremena.

- Obično to ne radim jer mi treba dosta vremena da prođem kroz sve biljke - rekao je.

Njegov je video od tada pregledan više od 100.000 puta, a mnogi kažu da su jedva čekali isprobati ovaj način zalijevanja kod kuće. Dok su drugi pak rekli da svoje biljke zalijevaju isključivo samo s dna.

Sobne biljke - četiri savjeta uz koje će uvijek biti zdrave i lijepe
Sobne biljke - četiri savjeta uz koje će uvijek biti zdrave i lijepe

- Imam veliki spremnik za skladištenje, napunim ga vodom i u njega stavim biljke. U njega može istodobno stati osam biljaka i moram priznati da je to najbolje što sam ikada otkrila - pisalo je jednom komentaru.

Drugi je dodao: 'Volim zalijevanje s dna. Postavim biljke u kuhinjski sudoper u jednu ili dvije zdjele i nakon toga ih stavim na stalak da se osuše i da iskapa višak vode'.

Ostali su rekli kako su primijetili da je većina komaraca nestala nedugo nakon što su počeli zalijevati svoje biljke s dna, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla
'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom