Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

'Bio sam uvjeren da je korona glupost, sad se borim za život'

'Bio sam uvjeren da je korona glupost, sad se borim za život'

Britanac Chris Grailey vjerovao je da je 'nepobjediv' a brigu oko zaraze virusom smatrao je 'famom' sve dok se i sam nije ozbiljno razbolio. Sada apelira na sve da ne budu kao on, već se odgovorno ponašaju

VIDEO

Chris Grailey je 29-godišnji Britanac koji sve donedavno nije vjerovao kako postoji stvarna prijetnja za zdravlje zbog korona virusa, osobito za nekog tko je mlad i zdrav kao on.

Nažalost, njegovo se mišljenje sada uvelike promijenilo, nakon što je završio na intenzivnoj njezi u bolnici, prenosi Manchester Evening News.

Upitne brojke: Capak kaže da je virus dotakao 400.000 Hrvata, ali onda bi bilo i 3000 umrlih...
Upitne brojke: Capak kaže da je virus dotakao  400.000 Hrvata, ali onda bi bilo i 3000 umrlih...

- Mislio sam da sam nepobjediv i da strahuju hipohondri, no sada sam u takvom stanju da sam vezan za krevet i strahujem za svoj život - ispričao je Chris.

U svojoj je video poruci želio upozoriti mlade ljude da ne budu glupi kao on, jer je Chris među prvima govorio kako je korona virus 's*anje'.

- Zarazio sam se dok sam bio na Kanarima, gdje nisam nosio masku, misleći da je virus izmišljotina i pretjerivanje. Doista sam platio cijenu za vlastitu glupost - priznao je, rekavši kako nema zdravstvene probleme koji bi ga svrstali u rizične skupine, pa je ipak bolest kod njega doista uzela maha.

- Prve simptome osjetio sam već na odmoru, izgubio sam osjet mirisa, okusa te sam se nenormalno znojio. No, stanje se pogoršalo kad sam se vratio kući - ispričao je iz bolesničkog kreveta.

Prije pet dana potvrdili su mu dijagnozu Covida 19 te akutne upale pluća. Žurno je primljen u bolnicu nakon što mu se stanje pogoršalo.

Rad od kuće potaknuo nordijska gospodarstva u ovoj pandemiji
Rad od kuće potaknuo nordijska gospodarstva u ovoj pandemiji

'Osjećam se kao zombi'

- Sada primam četiri različite vrste antibiotika, steroide, kisik preko maske 24 sata na dan i cijele ruke su mi pune igli - otkrio je.

Očito je kako pravila nema ili barem na njih ne možete računati, zbog toga budite odgovorniji nego ja i nosite masku te budite svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Ignoriranje zdravstvene prijetnje doista nije pametno, kao što možete vidjeti u mom slučaju, istaknuo je.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa