Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Blagdanska idila u Zagrebu: ’Uz pomoć obitelji naš dom sam pretvorila u malu božićnu bajku’

Blagdanska idila u Zagrebu: ’Uz pomoć obitelji naš dom sam pretvorila u malu božićnu bajku’
21

Svake godine je drugačije, drugačija priča s drugačije usklađenim bojama. Volimo to, veseli nas te ćemo i dalje nastaviti tako, kaže Mirjana iz Zagreba

VIDEO

Prosinac je za mene i moju obitelj nešto posebno, moglo bi se reći najljepši period u godini, stoga ga s veseljem očekujemo. Volimo puno blještavila, šljokica, svjetlećih lampica i miris kuhanog vina koji se širi kućom dok mi uz božićne pjesme uređujemo ambijent i kitimo bor, priča nam Mirjana Molnar iz Zagreba, koja je ovoga Božića svoj dom pretvorila u malu božićnu bajku. S uređenjem je krenula već početkom prosinca.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Zagreb: Mirijana Molnar uredila je stan za Božić 02:58

- Po našem starom običaju, uvijek uranimo jer želimo da nam božićna čarolija što dulje traje. Organizacija je, kažu, pola posla tako da nisam puno razmišljala. U glavi sam isplanirala sliku božićne idile dnevnog boravka koju želim gledati cijeli mjesec. Tako da smo se brzo organizirali i bacili na posao - kaže Mirjana.

Želite da vaša božićna zvijezda preživi blagdane? Evo gdje ju ne smijete držati i kakvu odabrati
Želite da vaša božićna zvijezda preživi blagdane? Evo gdje ju ne smijete držati i kakvu odabrati

Kad je u pitanju uređenje doma, božićno vrijeme je plodno tlo za najljepše dekoracije, a Mirjana i njena obitelj s veseljem svake godine iščekuju ovo vrijeme. Svi sudjeluju u kićenju, ali ipak Mirjana je tu šefica.

Isplanirano je sve do najmanjeg detalja i usklađeno s uređenjem ostatka kuće. Svaki ukras ima svoje mjesto i smisao. Najveću pozornost ipak privlači bor s košarom na vrhu. Mirjana se odlučila za umjetni bijeli, koji se odlično uklopio u cijeli ambijent doma.

VIDEO Djed Božićnjak u svom domu čitao pisma sa željama djece i poslao poruku mira
VIDEO Djed Božićnjak u svom domu čitao pisma sa željama djece i poslao poruku mira

- Budući da preferiram moderni stil i eleganciju, odlučila sam se za umjetni bijeli bor koji mi se uklapa u ambijent u kojemu prevladavaju samo tri boje - bijela, prljavo roza i srebrna. U cijeloj toj božićnoj bajci najzahtjevnije je bilo postaviti i pričvrstiti košaru o strop, koju sam prethodno morala obojiti u prljavo rozu boju kako bi se stopila s kuglicama na boru i uklopila u naš ambijent. Zamisao je bila da se iz košare 'izlijevaju' kuglice po boru, i uspjelo je - rekla je Mirjana.

Bijelo i ružičasto daju dozu elegancije prostoru, a Mirjana je to odlično iskoristila. Kad se male ruke slože, sve je brzo i gotovo, pa je za samo jedan dan Mirjanin dom zablistao u božićnom svjetlu.

- Najvažnije mi je bilo da sve bude usklađeno i da ima smisla. Odlučila sam se i za srebrno-roze ukrase, to jest kuglice za bor. Ubacila sam i nekoliko ružičastih ruža te stavila bijeli, čupavi tepih ispod bora kao imitaciju snijega - dodala je Mirjana, koja je inače vizažistica pa joj kombiniranje boja ne predstavlja problem.

Na zidu pored bora smješten je kamin od stiropora koji je Mirjana napravila uz suprugovu pomoć. Ognjište je kupila i obojila u prljavo rozu boju, tako da je kamin usklađen s ostatkom priče.

- Nije bilo previše zahtjevno, a opet upotpunjuje prazan prostor i podiže neku romantičnu atmosferu i toplu čaroliju. Krase ga srebrne čizmice i bijelo-srebrni Djed Božićnjak koji sve to promatra. Njega sam napravila tako da može poslužiti i kao ukras za vrata i objesiti se za dobrodošlicu u naš dom - rekla je Mirjana kojoj su uređivanje interijera i izrada ukrasa hobi te uživa u tome.

Pored bora smješteno je mnogo ukrasa koji upotpunjuju cijelu atmosferu. Tu su vlakić, snjegović, plišanci, kao i saonice koje je Mirjana obojila u ružičastu boju. Kad se navečer upale sve lampice, zavlada prava idila. Stol krasi adventski vijenac koji je Mirjana također sama izradila.

- Budući da je čupavo sad popularno, tako sam se odlučila i na čupavi bijelo-rozo-srebrni adventski vijenac da se uskladi u cijelu božićnu priču. Inače, adventske vijence radim iz hobija, volim maštati i tu maštu pretvarati u stvarnost - dodaje Mirjana, koja već sad razmišlja kako bi mogla iduće godine urediti dom za najljepše doba u godini, pa tako otkriva da bi sljedeće godine božićnu bajku mogla napraviti na terasi.

Mince pies je tradicionalni britanski božićni desert, a ako ga želite kušati - tu je recept
Mince pies je tradicionalni britanski božićni desert, a ako ga želite kušati - tu je recept

- Svake godine uređujemo svoj dom, svake godine je drugačije, drugačija priča s drugačije usklađenim bojama. Volimo to, veseli nas te ćemo i dalje nastaviti tako. Volimo da se osjeti i vidi božićna čarolija i božićni duh te da što dulje traje. Meni je osobno dragi svaki dio, svaka stvarčica koju sam pomno isplanirala, napravila i odabrala te odredila mjesto u kući za nju. No najdraži dio kod uređenja mi je taj što se tijekom uređenja u našu obitelj uvuče neka složnost i veselje zbog nadolazećih blagdana - otkriva Mirjana te priznaje kako je ipak najteže kad treba sve pospremiti.

- Ukrase i ovakvo uređenje držimo do Sveta tri kralja. Tad skidamo sve s bora i pospremamo u kutije. Pospremamo kamin, adventski vijenac i sve što nam je krasilo dom za ove božićne blagdane te sve što nas je uveseljavalo ovaj božićni period - zaključila je Mirjana. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije