Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Blagdansko ukrašavanje doma prema feng shui pravilima - za prizivanje sreće i blagostanja

Blagdansko ukrašavanje doma prema feng shui pravilima - za prizivanje sreće i blagostanja
10

Izaberite drvce koje treba biti veće od najviše osobe iz vaše obitelji. Potom, potražite mjesto gdje ćete ga postaviti, a to neka bude centar vaše kuće, čime ćete stvoriti ravnotežu 5 feng shui elemenata

VIDEO

Drevna kineska vještina uređenja prostora, feng shui, donosi svoja pravila dekoriranja doma i blagdanskog ugođaja. Prema drevnim vjerovanjima ukrašavanje doma privlači sreću i smanjuje stres kojem smo izloženi, posebice u vrijeme praznika. Primjerice, pravilnim izborom boja i dekoriranjem prostora privući ćete sreću i blagostanje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Gigantsko božićno drvce ljubavi: Bračni par za prvi zajednički Božić 1978. zasadio jelu VIDEO

Drvce

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako biste dodatno uživali u ovom predivnom periodu uljepšavanja doma, poslužite se savjetima drevne filozofije. Izaberite drvce koje treba biti veće od najviše osobe iz vaše obitelji. Potom, potražite mjesto gdje ćete ga postaviti, a to neka bude centar vaše kuće, čime ćete stvoriti ravnotežu između pet feng shui elemenata. Birajte jug ili jugoistok prostorije, nikako je nemojte staviti ispod stubišta jer tu se zaustavlja rast i blagostanje cijele obitelji. 

Ukrasi

Ukrasi kojima ćete okititi vašu božićnu jelu neka budu od prirodnih materijala. Moraju zadovoljavati pravilo od pet elementa, a to su drvo, metal, zemlja, vatra i voda. Prema načelima vjerovanja boja drveta je zelena, metal simboliziraju zlatna, srebrna i siva boja koja bi trebala donijeti novac i boljitak, stoga se potrudite da vaš dekor bude u navedenim bojama.

Dizajnerski savjeti: Kako urediti dom za predstojeće blagdane?
Dizajnerski savjeti: Kako urediti dom za predstojeće blagdane?

Žuta, narančasta i crvena donose vam slogu, strast i ljubav, a simbol su elementa vatre. Dok će ulogu zemlje i brigu za stabilnost vaših ukućana zadovoljiti kristalni ukrasi i dekoracije, a simbol vode pronađite u plavoj, crnoj i ljubičastoj paleti.

Svjećice i lampice

Omiljene svjetleće ukrase, lampice ne postavljajte visoko, na stropovima, gredama, okvirima vrata i prozora jer se vjeruje da tako crpe energiju, dovode do naprezanja očiju, glavobolje te utječu na stvaranje anksiozne i stresne situacije. Vjenčiće i svjetiljke postavite u visini očiju kako biste podigli vibracije i raspoloženje najmilijih. 

Paljenje svijeća, vjeruje se, pročišćava energiju pa su tako one bolji izbor. Za dobrobit vašeg osobnog energetskog polja važna je blizina vatre, stoga nabavite što više svijeća u bojama, koje će u noći stvarati atmosferu nezaboravnih blagdana. Neka se nalaze na istočnoj strani vašeg doma, jer se to područje smatra povezanim sa zdravljem i blagostanjem cijele obitelji. 

Tri trika za ugodniji i topliji dom
Tri trika za ugodniji i topliji dom

Napravite balans prevladavajućim elementima vatre tako što ćete im suprotstaviti i nekoliko ukrasa u hladnijim bojama. Birajte pritom svijetloplave, sive, srebrne i bijele nijanse. 

Stol i novčići

Okrugli stol uvijek je bolji izbor od pravokutnih i kvadratnih, jer po drevnoj vještini sve što dolazi u obliku kruga privlači novac, dok velika zrcala mogu udvostručiti obilje i donijeti dobru energiju. 

Razbacajte srebrne i zlatne novčiće po vašem domu, učinite to po kutevima. Također, zelena boja simbolizira i novac pa možete dodatno vaš prostor ukrasiti zelenim svilenim ili baršunastim vrpcama, kao i svijećama u istim tonovima.

Fotolia

Slastice i mirisi

Spremajte okrugle slastice, poput bijelih Raffaelo kuglica ili išlera, pijte kvalitetno vino. Ako želite prizvati obilje, morate si ga barem minimalno i priuštiti, ako to već niste uspjeli prirediti si tijekom godine, uradite to sada jer tako potičete protok novčane energije i bogatstva. Ne zaboravite na pšenicu kao na još jednog prizivatelja obilja, i to je koristite u više zdjelica.

Dom održavajte mirisnim, aromatičnim, osvježavajućim i poticajnim notama, koristeći najviše naranču, jer ona igra važnu ulogu u feng shuiju. A kod vrata postavite stablo limuna, također zaslužno za obilje, dok vam jabuke mogu poslužiti za harmoniju, a grejp za luksuz te mango za ljubav među svim članovima obitelji. 

Pet ideja za dekoriranje ulaznih vrata kako bi vaš dom zasjao
Pet ideja za dekoriranje ulaznih vrata kako bi vaš dom zasjao

Darovi

Feng shui ne podnosi predmete s oštrim rubovima pa tako ni slučajno ne poklanjajte najmilijim takve darove. Najgori izbor su škare i noževi jer simboliziraju prekide svih odnosa s onima kojima ih darujete, dok pak poklon sata šalje poruku da želite ograničiti vašu vezu s osobom kojom ga poklanjate, a obućom dajete znak odlaska iz nečijeg života. Stoga oprezno s poklonima i božićnim darivanjima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru