Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Savjetujemo kako obojati odjeću kod kuće

Blogerica savjetuje: Evo kako doma bez nereda obojati odjeću
1

Trend bojanja odjeće kod kuće opet je aktualan, pogotovo nakon što su sa sezonom proljeće/ljeto 2020. u modu ponovo ušle jarke boje. Donosimo savjete za bojanje mlade blogerice iz New Yorka

VIDEO

Trend bojanja odjeće kod kuće opet je aktualan, pogotovo nakon što su sa sezonom proljeće/ljeto 2020. u modu ponovo ušle jarke boje. Mlada Marisa Morrison Stein izgradila je karijeru na savjetima o tome kako obojati odjeću kojoj želimo udahnuti novi život, nakon što je 2016. godine pokrenula lifestyle blog, u okviru kojega se mogu pronaći i savjeti za bojanje odjeće. 

Dobra je vijest da to možete napraviti i u malom prostoru, važno je samo dobro se organizirati i isplanirati cijeli proces. Evo njenih savjeta, koje prenosi HuffPost. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Neon Tea Party // Marisa (@theneonteaparty)

Podijelite posao

Nakon što nabavite sve potrebno za bojanje odjeće, krenite od izbora komada koje ćete bojati, pa ih navlažite. Da biste dobili različite uzorke, odjeću treba vezati gumenim trakama, a savjete o tome kako - da biste dobili željeni učinak - možete pronaći u video prilogu na Marrisoninom blogu. 

- Svaki komad možete podijeliti na 'čistu' i 'neurednu', odnosno ofarbanu polovicu. Na kuhinjskom stolu, ili stoliću koji ima staklenu površinu vežite odjeću gumama onako kako ste zamislili, pa bojanje dovršite u kadi - savjetuje autorica bloga. No prije svega, bez obzira na to koliku površinu odjeće bojate, mjesto na kojem radite obavezno prekrijte plastičnim stolnjakom, plastičnom vrećicom za smeće koju ste raširili, ili nekim drugim komadom plastike, da biste ih zaštitili.  

Veganska modna opcija: Obuća i odjeća je od drvenog furnira
Veganska modna opcija: Obuća i odjeća je od drvenog furnira

Veličina je bitna

Ako bojate na malom prostoru, u maloj kuhinji ili kupaonici, postoje stvari koje će vjerojatno ispasti savršeno, ali i one koje nećete moći obojati u skladu s očekivanjima. Na primjer, stvari poput košulja, jastučića, majica, marama i znojnica obično ispadnu sjajno, posteljina možda i ne.

- Potrebno vam je dovoljno prostora da raširite predmete dok ih sušite, pa to imajte na umu - kaže Marrison. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Neon Tea Party // Marisa (@theneonteaparty)

Dodatni alati

Izbjegavajte bojanje u kadi, boju radije pripremite u bocama, iz kojih ih možete izlijevati po malo na tkakninu, jer ćete tako biti uredniji. Marrison Stein preporučuje da pri ruci imate sprej za čišćenje na bazi izbjeljivača, kako biste mogli očistiti površine koje ste slučajno zamrljali, te da uvijek kod bojanja nosite plastične rukavice.

Također, preporučuje korištenje podloge za cijeđenje, koja će 'hvatati' višak boje dok bojate ostatak. To vam daje malo više fleksibilnosti ako bojate na kuhinjskom stolu, na primjer.  

Muški ljetni stil: Preduge hlače i tamna odjeća su česte greške
Muški ljetni stil: Preduge hlače i tamna odjeća su česte greške

Neka odstoji u kadi

Nakon što predmete uronite u boju, Stein preporučuje da ih stavite u plastičnu vrećicu ili u plastičnu ambalažu i ostavite da odstoje između 8 i 24 sata. Preporučuje da ih tijekom tog vremena držite u kadi. Ako su umotani u čvrstu i nepropusnu vrećicu, mogu ostati u kadi i dok se tuširate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Neon Tea Party // Marisa (@theneonteaparty)

Perite obojano  posebno 

Nakon što je rublje odstajalo određeno vrijeme, treba ga isprati toplom vodom u kadi, dok voda ne bude bistra, ili što je bliže moguće bistroj. Zatim operite rublje u mašini. No vodite računa da zajedno perete samo odjeću sličnih boja, a ako želite da boje budu življe, radije operite rublje na ruke i ostavite ga da se suši na ravnoj površini. 

- Ako nemate stalak za sušenje, objesite odjeću da se suši iznad kade, no imajte na umu da se u tom slučaju iz rublja može cijediti obojana voda - kaže. 

Od bijele do trapezica: Odjeća koja nam daje buntovan okvir
Od bijele do trapezica: Odjeća koja nam daje buntovan okvir

Mislite na to s čim imate posla

Stein preporučuje da izbjegavate bojenja u kanti, radije koristite boje koje ste napravili u bocama s raspršivačem, iz kojih možete dolijevati po malo boje na odjeću, jer ćete tako biti precizniji. Koristite žličicu za prebacivanje boje u bocu, a ako vam se malo praha prospe, imajte na umu da će u doticaju s vlagom odmah obojati površinu na koju je pao, pa to treba što prije obrisati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku