Lifestyle

Komentari 0

Muški ljetni stil: Preduge hlače i tamna odjeća su česte greške

Muški ljetni stil: Preduge hlače i tamna odjeća su česte greške

Majice kratkih rukava trebaju imati rukave koji pokrivaju ​​otprilike pola nadlaktice kako bi tijelo imalo dobre proporcije, a bitni su i tip tijela i visina

I za pripadnike grubljeg spola ljeto je najbolje vrijeme za eksperimentiranje sa stilom i isprobavanje novih modnih kombinacija. Ipak, muškarcima često promaknu neki (manji) detalji, što im može narušiti cijeli look. 

Duljina kratkih hlača, stil košulje i uzorak čarapa: na sve te naizgled nebitne detalje treba obratiti pozornost ako želite izgledati dobro izgledati. Bright Side navodi osam uobičajenih modnih pogrešaka koje muškarci ljeti rade i objašnjava na što bi se trebali usredotočiti u odabiru svojih ljetnih odjevnih komada:

1. Birajte majice kraćih rukava

Kad je riječ o odabiru majice, neki se muškarci fokusiraju samo na to kako se ona uklapa u ostatak outfita i zaboravljaju na rukave.

Rukavi bi trebali pokrivati ​​otprilike polovicu nadlaktice kako bi tijelo imalo dobre proporcije, a treba obratiti pažnju i na tip tijela: na visokom će muškarcu malo duži rukavi izgledati bolje nego na niskom.

2. Nemojte stalno nositi traperice

Iako su udobne i odlično izgledaju I uz majice i uz košulje, traperice nisu najpraktičniji odjevni predmet za ljeto. Traper naime uopće nije prozračan i u njemu će vam vjerojatno ljeti biti prevruće i znojiti ćete se. Za svakodnevni look zato birajte hlače od laganijih materijala, poput npr. lana.

3. Ne izbjegavajte svijetle boje

Ako to inače i ne radite, sad je dobro vrijeme da isprobate kako vam stoje razne boje. Počnite s jednim odjevnim predmetom jarke boje da vidite da li se dobro u tome osjećate. Onima koji izbjegavaju bolje uvijek kao dobar ljetni izbor ostaje bijela, a možete isprobati i različite uzorke jer nisu rezervirani za nježniji spol. 

4. Izbjegavajte preusku odjeću

U preuskoj ćete se odjeći vjerojatno više znojiti i osjećati ćete se sputano, pa je dobro da malo zaboravite na dosadne, formalne stilove i na preuske sportske majice. Omogućite koži da diše i odaberite širu odjeću. To ne znači da odjeća mora biti vrećasta - birajte predmete kojima ćete naglasiti potkoljenice i ramena ali ne tako da ih stisnete.

5. Pripazite na duljinu kratkih hlača 

Modni stručnjaci kažu da je pokrivanje koljena kratkim hlačama zastarjeli trend. Ako želite izgledati elegantno, ne bojte se pokazati noge. U idealnom slučaju kratke hlače trebaju biti sedam do deset centimetara iznad koljena.

6. Nemojte nositi čarape s kratkim hlačama

Iako su se u posljednje vrijeme u trendu čarape jarkih boja i one s raznim uzorcima, ako nosite kratke hlače idealno bi bilo da uopće nemate čarape ili da su one kraće, otprilike do gležnja.

7. Nabavite ljetnu jaknu

Ljeti ćete jaknu vjerojatno nositi samo ako stvarno morate, eventualno na nekom službenom događaju ili navečer. Ljetna bi jakna trebala biti od lakše, prirodne i prozračne tkanine a možete se poigrati s različitim bojama ili izabrati nešto svjetlije od uobičajene mornarsko plave ili crne jakne.

8. Obratite pozornost i na obuću

Neki su muškarci kod odijevanja skloni krajnostima pa ili odabiru preotvorene cipele nalik na natikače ili po sunčanom vremenu nose kožne cipele i zimske tenisice. Da bi vam stopalima bilo udobno, birajte laganu i prozračnu obuću od platna ili od antilop kože.

Najčitaniji članci