Lifestyle

Komentari 1

Bob, stepenasto ili kratko: Hit frizure za tanku i rijetku kosu

Bob, stepenasto ili kratko: Hit frizure za tanku i rijetku kosu

Frizuru ne diktira samo oblik lica, već i gustoća i tekstura kose, kojoj treba stepenasto šišanje kako bi izgledala bujnije te su idealne kraće bob varijante jer kosa time vizualno dobiva na volumenu

Asimetrični bob, stepenasto, lagane kovrče i kratka kosa samo su neke varijante idealne i za žene tanke kose, koja diktira način šišanja i oblikovanja frizure.

Bob je jedna od najslavnijih frizura, a svaki tip kose ima svoju hit varijantu. Dužine do oko vrata ili kraća, bob frizura odlična je i za tanke kose, jer daje dojam volumena.

POGLEDAJTE VIDEO: Čudesna kosa u svim duginim bojama

Stepenasti način šišanja kosu će razigrati jer će kraće lasi biti više odignute od glave, što također daje dojam volumena. Kosa na taj način neće "pasti" na tjeme, već će imati oblik po želji, ovisno o frizeru.

Kratka kosa s tankim lasima dobro će djelovati s razdjeljkom sa strane, kako bi se što više kose skupilo na gornjem djelu glave. Ovdje je, kao i kod svih frizura, ključan način šišanja i oblikovanja, a dodatan će volumen dati i lagani valovi, popularni na svim dužinama.

Valovi su preporuka i uz bob frizure, ova je varijanta hit sezone za sve teksture kose. Jednostavno ih je postići ukosnicama ili trakom koja se omotava oko pramenova. Na kraju kosu nije potrebno raščešljati, već razbarušiti prstima, kako bi ostala puna volumena.

Kolorist kose može osmisliti nijanse koje će kosi dati dojam volumena. Današnje frizerske tehnike idealne su i za optičke trikove s bojama - igrom svijetlih i tamnih nijansi, kosa se može doimati gušćom i debljom.

Natapirana kosa također je jedan od trikova - ne moramo nositi "košnicu" kao u šezdesetima, no lagano tapiranje na kritičnim dijelovima, pa čak i kad se radi o repu ili punđi, a kamoli raspuštenoj, može promijeniti dojam kose. 

Najčitaniji članci