Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Boje za spavaću sobu uz koje ćete se buditi sretniji i odmorniji

Boje za spavaću sobu uz koje ćete se buditi sretniji i odmorniji
11

Postoje boje za spavaću sobu koje mogu ostvariti pozitivne učinke na vaš boravak u prostoriji za relaksaciju i drijemanje, a uz neke ćete se probuditi odmorniji nego što ste očekivali

VIDEO

Pomno odabrane boje za spavaću prostoriju mogu pozitivno utjecati na kvalitetu sna. Kako biste se budili odmorni i s osmijehom na licu vodite se nijansama i detaljima koji opuštaju i umiruju vaš boravak u sobi za odmor. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bus 01:03

1) Crvena

Visokoenergetska, ali smirujuća, odvažna i bezvremenska, ova boja čini vašu spavaću sobu zapanjujućom. Za sličan učinak, držite se dvobojne priče sa zidovima u sjajnoj boji visokog sjaja i stropom u bijeloj boji. 'Ova završna obrada djeluje svježe za sobu za goste, a iznenađujuća pop boja je i topla i šik", kaže dizajner Brian J. McCarthy.

2) Svjetlocrveni naglasci

Ili, ako niste dovoljno hrabri, promijenite izgled spavaće sobe i odlučite se za svijetle bijele zidove i odvažnu crvenu posteljinu, umjetnička djela i podove. Kombinacija visokog učinka crvenih detalja u ovoj spavaćoj sobi itekako je efektna.

3) Nježno ružičasta

Izrazito ženstveno, ali odlučno šik je odabir ove boje u vašoj prostoriji za odmaranje. Detaljem poput antiknog otomana dodajte osjećaj francuskog ladanjskog štiha kako bi ostavili snažan utisak na vaš san.

Dreamstime

4) Koraljna

Ništa tako ne zrači kao radost poput koralja, barem što se boja tiče. U spavaćoj sobi ova predivna boja neka krasi tonove na vašim zidovima, dok ukrasi, poput posteljine i raznih akcenata mogu biti tamnije, primjerice sive boje, kao suprotnost i održavanje balansa hladnijih neutralnih nijansi. Boja koralja pod izravnim svjetlom djeluje svjetlije, dok prigušeniji, nijansu terakote oponaša pri slabijem ili manje izravnom svjetlu.

5) Krem nijanse

Tko kaže da su bež i krem ​​boje dosadne? Pouzdane, svestrane, tople i suptilne, ove neutralne boje su neke od najboljih boja za spavaću sobu. Super svijetla taupe nijansa bit će dovoljno kontrastna sa svježim svijetlim interijerima, a ujedno će unijeti malo topline u prostor. Podsjeća i na duge šetnje pješčanom plažom. Dodajte šare veselih boja s dekorom, stavite jastuke ili ih ostavite klasičnima.

Savjeti kako da spavaća soba lijepo miriše i potiče miran san
Savjeti kako da spavaća soba lijepo miriše i potiče miran san

6) Oker

Prilagođeni zid u oker nijansi sa zanimljivim detaljima poput svjetiljki odaje kraljevski dojam vaše noćne oaze. Zid s akcentom ovakve jedne senf boje zagrijat će vaš san.

7) 'Neven' žuta

Spavaća soba u boji nevena može izgledati prekrasno u kombinaciji s tamnoplavom i maslinasto zelenom. Ova sunčana nijansa također dobro funkcionira kada ubacite komade s metalik završnim obradama za glamuroznu estetiku. Zamislite brončane viseće svjetiljke i taburee sa zanimljivim okvirima. Ove završne obrade naglašavaju sjajnu osobnost žute boje.

8) Limun žuta

Uvijek je dobra ideja uzeti u obzir spoj i kombinaciju boja u svakom koraku procesa ukrašavanja. Znajući koje se boje nadopunjuju, sve će vam biti lakše, od ideje do kupovine, i naravno, življenja unutar konačnog rezultata. Dobar primjer dobro obavljenog posla je na primjer, sivo-žuta spavaća soba. Nema sumnje da žuta predstavlja veselje, pa ako želite širiti toplinu i energiju, ovo je boja za vas.

9) Zelena i zlatna

Umjesto boje, razmislite o zelenim i zlatnim presvlakama i tapetama. Kombinacija dizajna navedenih nijansi u ovoj prekrasnoj i šarenoj spavaćoj sobi postavlja temelj za oživljavanje svjetlozelenog raja. 

10) Sivo-zelena

Ova spavaća soba može biti puna osobnosti. Iako klasična i skromna, soba je puna karaktera zahvaljujući svjetlosivim zidovima koji ovisno o osvjetljenjima u nekim kutovima poprimaju plave, a u nekim i zelene nijanse. U svakom slučaju, oni su dobrodošli odmak od klasičnog bijelog štiha koje većina spavaćih soba ima.

11) Sjajna boja mora

Slojevi boemskog tekstila donose opušteno raspoloženje u duboko opuštajuću lakiranu boju mora u spavaćoj sobi ovakvog stila. Sjajni efekt ove nijanse čini ga pravim draguljem spavaće sobe.

12) Mat morska nijansa

Mat verzija ćudljive morske nijanse također je izvrsna opcija i stvara nešto mekšu atmosferu u vašoj prostoriji. 

Nemate ormar? Odlični trikovi kako i gdje lijepo složiti odjeću
Nemate ormar? Odlični trikovi kako i gdje lijepo složiti odjeću

13) Duboka plava

Obojite svoje zidove u lijepu duboku tamnoplavu nijansu, a zatim istaknite dubinu oštrim bijelim akcentima i živopisnom posteljinom za uravnoteženu spavaću sobu. U ovom prostoru razigrani uzorci mogu dati lijepi kontrast tamnoplavim zidovima, dajući prostoriji dašak lakoće.

14) Čelik plava

U sobi ova čelično plavo-siva boja unosi otmjenu senzibilnost za hirovitije cvjetne detalje kako bi dobili lijepu ravnotežu. Boja će laskati raznim stilovima i dizajnu jer tijekom godina također možete mijenjati posteljinu i dekor koji joj najbolje pristaju.

15) Kobaltno plava

Boje visokog sjaja siguran su način da pokažete svoju hrabru stranu. U ovakvoj spavaćoj sobi, bogati sjaj završne obrade odbija svjetlost po mračnoj prostoriji, ako je to nešto što volite. 

16) Oštra svijetloplava

Ovo je dokaza da se primarne boje lijepo slažu jer jedva ovakva spavaća prostorija dašak je svježeg zraka, zahvaljujući osnažujućoj plavoj boji, a ubacivanjem različitih detalja u raznim nijansama plave u cijeloj sobi čine da izgleda kao da blista.

17) Menta zelena

U kombinaciji s malo boje pistacije i pokrivačima u retro stilu, ova spavaća soba pripada ljetnom domu naših snova. Tradicionalna slika krajolika na zidu i stolica u kutku od toplog drveta otvaraju prostor i lijepo funkcioniraju s ovom bojom.

Dreamstime

18) Nebesko plava

Iako ova nijansa plave definitivno ima osobnost, ona ne prevladava prostorom niti preplavljuje oko, to je zato što je dosljedna. U jednoj ovakvoj sobi postoji snažan osjećaj kohezije i osobnosti. Dakle, ako je ovo vaša omiljene boja, zašto ne biste dopustili da to bude tema vaše spavaće sobe? 

19) Baby nježna sivo-plava 

Umirujuća nježna plava je ključni sastojak za mirnu spavaću sobu. Dodaje eteričnu, sanjivu kvalitetu svakom prostoru, ali također nudi tonu svestranosti, što ju čini posebno prikladnom za spavaću sobu. Posteljina od platna i improvizirana pomoćna stolica u ulozi noćnog ormarića mogu doprinijeti toj jednostavnoj, nepovratnoj eleganciji.

Boje u spavaćoj sobi doprinose mirnom snu i veselim jutrima
Boje u spavaćoj sobi doprinose mirnom snu i veselim jutrima

20) Boja lavande

Ova oaza boje lavande dokaz je da spavaću sobu itekako možete ukrasiti bojom, a da pritom ne pretjerate. Kutak u nijansama lavande odiše mirnom, spokojnom energijom. Ključno je držati se priče o bojama prigušenih pastela. U ovom slučaju, unutar umirujućeg ljubičastog spektra stvari možete zadržati zanimljivima kontrastnim teksturama, oblicima i završnim obradama.

21) Bež

Kako biste zagrijali svijetlu spavaću sobu, koju inače preferirate, a da sve površine ne obojite nečim drugim osim klasičnom bijelom, prekrijte jedan zid tiskanom oblogom, a drugi toplom, neutralnom bojom. U ovoj nježno svestranoj spavaćoj sobi udaljeni zid obojite u svijetlu pješčanu bež nijansu, spajajući hladnije plave, bijele, zelene i sive s toplijim drvenim i krem ​​tonovima.

22) Kraljevska ljubičasta

Ako je vaša soba super svijetla, duboka nijansa kraljevske ljubičaste boje na naglašenom zidu pomoći će apsorbirati svjetlost, a da pritom i dalje odaje živu osobnost. Ako želite spriječiti da boja nadjača vaš prostor ili jednostavno želite svojoj sobi dati malo više oblika, posvetite ovu kraljevsku nijansu samo jednom zidu vaše prostorije.

23) Svijetlo ružičasta i lavanda

Kombinacija slatkih boja kao što je ružičasta i boja lavande uokviruje spavaću sobu s ponekim cvjetovima za slatki temelj, dok neutralnija posteljina uzemljuje prostor.

24) Siva

Plave zavjese ohrabruju romantičnu nijansu sivog stropa i naglašavaju podtonove sive osnovne boje u sobi, dok svijetlo siva, ultra blijeda nijansa laska zelenim i indigo tonovima. Ako tražite suptilnu neutralnu kombinaciju boja i nijansi koje će malo manje dražiti oči nego svijetlo bijela, odlučite se za slične nijanse, donosi MSN.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj