Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Borac veličine dlana: 'Pet puta su rekli da će nam sin umrijeti'

Već je svećenik došao u bolnicu djetetu dati posljednji blagoslov. Svi su vjerovali da neće preživjeti. Ipak, ubrzo nakon blagoslova dječak se počeo oporavljati, a liječnici su ostali u čudu

12 komentara

George Bownes iz Velike Britanije težio je svega 680 grama kada se rodio tri mjeseca prije termina u srpnju prošle godine. U svojem kratkom životu već je bio na šest operacija. Smrt mu je prijetila pet puta nakon što je četiri puta dobio sepsu i meningitis, no mališan je borac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bio je jači od svih loših prognoza iako su mu šanse da će ostati živ bile jedan naspram milijun. Nedavno je napokon iz bolnice došao u kuću svojih roditelja u Nottinghamshire. Čudesno se oporavio.

MIRACLE BABY SIZE OF A NEEDLE | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Dolazak na ovaj svijet od početka je za mališana bio borba. Šest minuta nakon rođenja liječnici su ga stavili na aparate za održavanje na životu, a čak 20 puta su mu davali transfuzije krvi. Pet puta su roditeljima rekli da se pripreme na najgore, da će im beba umrijeti.

MIRACLE BABY SIZE OF A NEEDLE | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

- Bili smo uvjereni da neće preživjeti tako da je pravo čudo što je sada ovdje sa nama - rekla je majka Hanna i prisjetila se da je nakon 23 tjedna trudnoće počela osjećati bolove u leđima. Bila je u trudovima četiri dana prije nego je rodila sina.

Nije ga uspjela ni uzeti u ruke jer su ga liječnici hitno prebacili na intenzivnu njegu. Stavili su ga u inkubator, u nešto što je, kaže, sličilo plastičnoj vrećici za sendviče, prenosi Daily Mail.

MIRACLE BABY SIZE OF A NEEDLE | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

- Hitno su ga operirali, a nismo ga smjeli dotaknuti jer mu je koža bila prozirna - rekla je.

Mališan se rodio sa nekrotizirajućim enterokolitisom, stanjem u novorođenčadi gdje dio crijeva odumire. Nakon operacije jetra mu je natekla i izgubio je oko 40 posto krvi. Potom je dobio meningitis i sepsu.

When every one says ‘ how do you do it ? ‘ I look at his face &+ count my lucky stars that he is here with us ❤️❤️ he is my amazing little best friend that has changed my life forever !! ❤️❤️ Daniel Bownes

Objavljuje Hanna RoseNedjelja, 21. listopada 2018.

Već je bolnički svećenik došao djetetu dati posljednji blagoslov. Svi su vjerovali da neće preživjeti. Ubrzo nakon blagoslova, dječak se počeo oporavljati, a liječnici su samo ponavljali kako nisu nikada vidjeli da beba ostane živa nakon tako žestoke infekcije.

It literally takes me all of my strength not to plant a big fat sloppy kiss on those lips !!! 😍 This is what he thinks to today’s injections 😂 I feel like my heart is going to burst ❤️😘

Objavljuje Hanna RoseSrijeda, 24. listopada 2018.

Kući je došao sa 2,8 kilograma te i dalje mora dobivati kisik kako bi lakše disao. Pred njim je sedma operacija na srcu i mnoštvo fizikalnih terapija, no roditelji su optimistični jer je preživio ono najgore.

Dreamstime BRZINA JE PRESUDNA Simptomi sepse: Prepoznajte ih na vrijeme - i spasite život
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message