Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Botanička plaža u Vancouveru je nevjerojatno mjesto za posjetiti

Botanička plaža u Vancouveru je nevjerojatno mjesto za posjetiti

OAZA DIVNE PRIRODE Ova plaža jedna je od najnevjerojatnijih mjesta na cijeloj zapadnoj obali Britanske Kolumbije, posebno u vrijeme oseke, kada posjetitelji mogu vidjeti bazene s plimom

VIDEO

Bogati plimni bazeni, obala puna života i fantastične geološke značajke privlače posjetitelje na Botaničku plažu, nudeći jednu od najboljih prilika za pregled morskih bića i biljaka na otoku Vancouver.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:15

Smještena u blizini Porta Renfrew na južnom otoku Vancouver, Botanička plaža jedno je od najnevjerojatnijih mjesta na cijeloj zapadnoj obali Britanske Kolumbije, posebno u vrijeme oseke, kada posjetitelji mogu prošetati dug put preko ravnog izdanaka pješčenjaka i granita kako bi pogledali bazene s plimom. A ispunjene su poput kutija za nakit morskim životinjama jarkih boja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ljubičaste, crvene i narančaste morske zvijezde i morski ježevi, školjke, zelene morske anemone i morski krastavci tek počinju nagovještavati spektar međuplimnog života koji ovdje uspijeva. To je toliko važno da je istraživačka stanica ovdje prvi put osnovana 1900. godine od strane tima sa Sveučilišta Minnesota.

Organizmi koji ovdje žive moraju biti u stanju podnijeti širok raspon uvjeta. Kad plima nestane, postoje značajne promjene u temperaturi, grabežljivcima, izvorima hrane i slanosti, a svako se stvorenje prilagodilo boriti se s tim promjenjivim uvjetima.

Organizmi koji se ne mogu nositi s isušivanjem preživjet će u plimnim bazenima ili u zasjenjenim pukotinama. Tamo ćete naći morske zvijezde, hitone i anemone; morske zvijezde se često sjate zajedno kako bi se smanjio gubitak vlage. Priljepci, puževi i ostale školjke mogu preživjeti zatvarajući se čvrsto s malom količinom vode unutar školjki.

Ljubičasti ježinci uspostavili su određenu nišu u mekanom pješčenjaku. Njihove oštre, tvrde bodlje pomažu im da prežive uvjete u kojima žive.

Botanička plaža u provincijskom parku Juan de Fuca ima 251 hektara uzvišenog staništa, ali najpoznatija je po obilju života među morskim plimama, piše VancouverIsland.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru