Lifestyle

Komentari 0

Botanička plaža u Vancouveru je nevjerojatno mjesto za posjetiti

Botanička plaža u Vancouveru je nevjerojatno mjesto za posjetiti

OAZA DIVNE PRIRODE Ova plaža jedna je od najnevjerojatnijih mjesta na cijeloj zapadnoj obali Britanske Kolumbije, posebno u vrijeme oseke, kada posjetitelji mogu vidjeti bazene s plimom

Bogati plimni bazeni, obala puna života i fantastične geološke značajke privlače posjetitelje na Botaničku plažu, nudeći jednu od najboljih prilika za pregled morskih bića i biljaka na otoku Vancouver.

POGLEDAJTE VIDEO:

Smještena u blizini Porta Renfrew na južnom otoku Vancouver, Botanička plaža jedno je od najnevjerojatnijih mjesta na cijeloj zapadnoj obali Britanske Kolumbije, posebno u vrijeme oseke, kada posjetitelji mogu prošetati dug put preko ravnog izdanaka pješčenjaka i granita kako bi pogledali bazene s plimom. A ispunjene su poput kutija za nakit morskim životinjama jarkih boja.

Ljubičaste, crvene i narančaste morske zvijezde i morski ježevi, školjke, zelene morske anemone i morski krastavci tek počinju nagovještavati spektar međuplimnog života koji ovdje uspijeva. To je toliko važno da je istraživačka stanica ovdje prvi put osnovana 1900. godine od strane tima sa Sveučilišta Minnesota.

Organizmi koji ovdje žive moraju biti u stanju podnijeti širok raspon uvjeta. Kad plima nestane, postoje značajne promjene u temperaturi, grabežljivcima, izvorima hrane i slanosti, a svako se stvorenje prilagodilo boriti se s tim promjenjivim uvjetima.

Organizmi koji se ne mogu nositi s isušivanjem preživjet će u plimnim bazenima ili u zasjenjenim pukotinama. Tamo ćete naći morske zvijezde, hitone i anemone; morske zvijezde se često sjate zajedno kako bi se smanjio gubitak vlage. Priljepci, puževi i ostale školjke mogu preživjeti zatvarajući se čvrsto s malom količinom vode unutar školjki.

Ljubičasti ježinci uspostavili su određenu nišu u mekanom pješčenjaku. Njihove oštre, tvrde bodlje pomažu im da prežive uvjete u kojima žive.

Botanička plaža u provincijskom parku Juan de Fuca ima 251 hektara uzvišenog staništa, ali najpoznatija je po obilju života među morskim plimama, piše VancouverIsland.

Najčitaniji članci