Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Botanički vrt u Zagrebu ima rasprodaju viška svojih biljaka

Botanički vrt u Zagrebu ima rasprodaju viška svojih biljaka

Rasprodaje biljaka bit će u petak 27. rujna od 16 do 18 sati i usubotu 28. rujna od 9 do 12. Biti će tamo viškova sobnih lončanica, mesožderki-rosika, akvarijskih trajnica i podanaka perunika

Dakle, odluka je pala! Zbog većeg interesa od naših kapaciteta, održat ćemo do kraja sezone još dvije prodaje naših viškova: sobnih (stakleničkih) uresnica, kojima ćemo priključiti mesožderke-rosike i još malo-malo podanaka perunika koji su nam ostali (za one koji nisu stigli prošlu subotu, te vrtnih trajnica - većinom zeljastih, možda ponešto drvenastih..., objavio je Botanički vrt PMF-a u Zagrebu na svojoj Facebook stranici i time razveselio mnoge zaljubljenike u cvijeće i druge ukrasne biljke.

POGLEDAJTE VIDEO - SIMBOLIKA SVAKOG CVIJETA:

Pokretanje videa ...

- Već znate da mi ničega nemamo u izobilju jer nemamo rasadničku proizvodnju, nego se kao sastavnica Fakulteta samo rješavamo viška biljaka koje tijekom sezone uzgojimo za potrebe naših zbirki te stručnih i znanstvenih istraživanja. Prikupljena sredstva ulažemo u nove biljke - dodali su.

Krađa u Botaničkom vrtu: 'Mi vas samo molimo jednu stvar...'
Krađa u Botaničkom vrtu: 'Mi vas samo molimo jednu stvar...'

Rasprodaja je u petak 27. rujna te u subotu 28. rujna

- U petak (27. rujna, 16-18 h) i subotu (28. rujna, 9-12 h) održat ćemo malu vrtnu rasprodaju viškova sobnih lončanica, mesožderki-rosika, akvarijskih trajnica i (preostalih) podanaka perunika iz naših zbirki! Svega je malo: već znate da mi nemamo ni cjenike ni popise - jer nam nije cilj zaraditi, nego smanjiti prenabujale zbirke prije spremanja na prezimljavanje - tako da dođite prošetati i razgledati! Prodaje će se održavati ispred i u izložbenom paviljonu pa vas pozivamo da dođete na istočni ulaz (mostić preko Miramarske). Dobro došli - pozvali su građane na svojoj Facebook stranici.

Inače, rasprodaju svojih viškova organiziraju svake godine, čak po nekoliko puta, a građani su toliko zainteresirani za to da su tih dana redovi za kupnju biljaka sve duži. 

Pogledajte kako je to izgledalo na proljetnoj rasprodaju mesožderki 1. travnja ove godine.

Prodaja mesožderki 1. travnja 2019.

Objavljuje Botanički vrt PMF-a u ZagrebuPonedjeljak, 9. rujna 2019.

Početkom rujna su imali rasprodaju više sorti perunika, i tada je interes građana bio jako velik.

Puštali smo u prodajni prostor po 15 zainteresiranih kupaca odjednom -- koliko je bilo i svojti perunika na ponudi --...

Objavljuje Botanički vrt PMF-a u ZagrebuSubota, 7. rujna 2019.