Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Bračna savjetnica: 6 stvari koje nikada ne bih rekla svom mužu

Bračna savjetnica: 6 stvari koje nikada ne bih rekla svom mužu

Bračna savjetnica Chanel nas upozorava da ne igramo igru ​​okrivljivanja kad stvari krenu po zlu. Kaže kako je važno preuzeti odgovornost za svoje postupke, čak i ako je naš udio vrlo mali

VIDEO

Ono što je u početku bilo slatko i šarmantno, brzo može postati iritantno ako ste loše raspoloženi. A ako s nekim provodite cijeli život, kad-tad ćete neizbježno biti loše raspoloženi.

POGLEDAJTE VIDEO: Oko čega se parovi svađaju?

Pokretanje videa...

01:01

Mnogi ljudi traže vanjsku pomoć i imaju savjetnika za parove ili posrednika koji im pomažu da izglade svoje nesuglasice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bračna savjetnica podijelila je što nikad ne bi rekla svojem mužu, jer iz iskustva kaže da su to izjave koje mogu samo dodatno rasplamsati svađu ili loš odnos još pogoršati. 

Chanel Dokun, certificirana planerica života u New Yorku koja nudi bračnu i obiteljsku terapiju, podijelila je iz svojeg iskustva koje izjave žena najčešće potiču probleme i koje ona sama nikad ne bi rekla svojem mužu.

Provodite previše vremena s partnerom? Izbjegnite rutinu i učinite stvari još zanimljivijima
Provodite previše vremena s partnerom? Izbjegnite rutinu i učinite stvari još zanimljivijima

'Nikad ne pereš suđe'

Prvo, Chanel je objasnila da nikada nećete natjerati svog partnera da radi ono što želite ako koristite riječi poput 'uvijek' ili 'nikad'.

Objasnila je da takvi definitivni izrazi u potpunosti negiraju trud koji vaš muž ulaže. Umjesto toga, predložila je fraze poput: 'Voljela bih da mi više pomažeš oko suđa.'

'Lijen si'

Druga stvar koju žene često govore, a koju Chanel nikad ne bi rekla svojem mužu je da je - lijen.

Objasnila je da iako bi njezin partner s vremena na vrijeme došao kući i ostavio cipele na sredini hodnika i odjeću na podu uz krevet u spavaćoj sobi da ga ne naziva lijenim zbog tih postupaka.  

Iako ju takvo ponašanje izluđuje kaže: 'smirila bih se i rekla mu da prestane ostavljati robu po cijeloj kući, ali nikad zbog toga ne bi napadala njegov karakter optužujući ga da je lijen'. 

- Kada karakter našeg partnera procjenjujemo negativno na temelju trenutnih pogrešaka, ulazimo u opasnu zonu prezira - objašnjava.

Otkrivamo koliko često parovi u braku vode ljubav: 'Ne sjećam se kad smo to radili zadnji put'
Otkrivamo koliko često parovi u braku vode ljubav: 'Ne sjećam se kad smo to radili zadnji put'

'Ti si kriv za sve'

Chanel nas je upozorila da ne igramo igru ​​okrivljivanja kad stvari krenu po zlu. Kaže kako je važno preuzeti odgovornost za svoje postupke, čak i ako je naš udio vrlo mali.

- Kad nismo voljni priznati da druga osoba nije u potpunosti odgovorna za sukob, stagniramo pomirenje - kaže.

'Možda bismo se trebali razvesti'

Stručnjakinja je jasno naglasila da čak i kada se brak čini teškim, nikad ne biste trebali spominjati razvod. 

- Onog dana kad smo rekli 'Da', obvezali smo se prebroditi svaku oluju zajedno. Spominjanjem razvoda stvara se pukotina u sigurnim temeljima našeg braka - objasnila je Chanel za britanski Sun.

'Pa, glupo je što se tako osjećaš'

Chanel je već objasnila da ne možete odbaciti osjećaje vašeg muža. Empatija je ključna i oba partnera trebaju gledati dalje od vlastitih sebičnih potreba kako bi shvatili što je potrebno da bi se problem riješio.

Objasnila je da je važno poštovati to odakle partner dolazi, čak i kad se ne slažete s njegovim osjećajima.

'Zarađujem više novca stoga je moja karijera važnija'

Konačno, trljati mu novac u lice nikad nije dobra ideja ako želite snažan i zdrav brak. Chanel je objasnila da postoji mnogo načina da doprinesete kućanstvu.

30 loših razloga da ostanete zajedno s vašim partnerom
30 loših razloga da ostanete zajedno s vašim partnerom

- Poštujemo oba naša doprinosa zajedničkom životnom stilu i zajednički ulažemo u naše individualne ambicije, bez obzira na novčani povrat za svakoga - rekla je.

- Ovako, mi smo jedno drugome vrijedan doprinos u postizanju životnih ciljeva, a ne protivnici ili konkurenti - zaključila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru