Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Brafna: Najnoviji hibrid stigao iz kuhinje chefa Marina Medaka

Brafna: Najnoviji hibrid stigao iz kuhinje chefa Marina Medaka

Tijesto za krafne pravi se u obliku bagela, prži u vrućem ulju, prereže i napuni slasnim premazima, a gornji se poklopac uranja u glazuru i ukrašava hrskavim posipima

VIDEO

Posljednjih je godina hit spajanje različitih jela, pa tako i popularnih pekarskih proizvoda. Od poznatih hibrida, cronut spaja kroasan i krafnu, cruffin kroasan i muffin, a duffin krafnu i muffin, a iz radionice chefa Marina Medaka stigao je najnoviji hibrid među slasticama – brafna, kojom je obogatio ponudu Bagel & Lobster Barra u Zagrebu. 

Ako volite njihove slasne bagele (sendviče u pecivima s rupom u sredini), oduševit će vas i ova nova kombinacija koja spaja upravo bagel sendvič i krafnu.

- Na ideju smo došli jer već neko vrijeme eksperimentiramo s krafnama i tijestom za krafne. Budući da smo ih odlučili prodavati u Bagel and Lobster Barru, bilo nam je logično da ih onda napravimo i u obliku bagela – kaže chef Marin Medak, koji je u vječnoj potrazi za nečim novim i zanimljivim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijesto za krafne pravi u obliku bagela, reže ga poput bagela, prereže i napuni, a na vrhu ukrasi kao krafnu. 

- Za pripremu nam treba više od 24 sata. Prvi dan zamijesimo tijesto, koje zatim stoji u komori za fermentaciju 12 sati. Nakon toga oblikujemo ga u brafne te pustimo da odstoji prije samog prženja u vrućem ulju. Prženu brafnu prerežemo te napunimo premazom. Gornji poklopac uranjamo u glazuru i na kraju ukrasimo posipom – objasnio je popularni chef. 

Za sada nude tri okusa. Možete uživati u Peanut butter & jelly brafni punjenoj namazom od kikirikija i pekmezom od borovnica, koja je izvana ukrašena glazurom od čokolade s komadićima kikirikija.

Tu su i Lemon curd & pistachio brafna punjena kremom od limuna, upotpunjena glazurom od pistacija s komadićima meringe i ušećerenom koricom naranče te White chocolate & caramel brafna punjena karamelom s đumbirom i kikirikijem, s vanjskom glazurom od bijele čokolade, tahini pastom te sjemenkama crnog i bijelog sezama. Cijena brafne je 15 kuna, a u prodaji imaju i paket od četiri komada za 45 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru