Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Britanci izabrali 10 najboljih božićnih sajmova u Europi: Evo na kojem mjestu je Zagreb

Britanci izabrali 10 najboljih božićnih sajmova u Europi: Evo na kojem mjestu je Zagreb

Britanski The Independent donosi popis najboljih europskih adventskih sajmova. Najbolja europska destinacija udaljena je samo par sati od Zagreba. Francuski Lille je na trećem mjestu, a Beč se nalazi na petom mjestu

VIDEO

Advent u Zagrebu nalazi se na drugom mjestu popisa najboljih božićnih sajmova u Europi i službeno počinje 2. prosinca, a prvo mjesto pripada adventu u Budimpešti, koji je počeo 24. studenog te traje do 31. prosinca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

križevački sajam 07:26

Francuski Lille je na trećem mjestu, a jedan od omiljenijih adventskih sajmova, onaj u Beču, našao se na petom mjestu i ove godine traje od 18. studenog do 26. prosinca.

Infografika: Najbolji adventi u Europi

Advent u Budimpešti

Mađarska prijestolnica nosi titulu najboljeg adventa. Grad poznat po brojnim zanimljivostima i ljepotama, ima zanimljiv i izniman božićni program. Svake godine privuče mnogobrojne posjetitelje koji uživaju u bogatom glazbenom programu, razigranim događanjima za djecu te ukusnim mađarskim specijalitetima. Traje od 17. studenog do 31.  prosinca.

Otvorenje Adventa Zagreb u subotu: 'Kiša bi mogla utjecati na otvorenje Ledenog parka'
Otvorenje Adventa Zagreb u subotu: 'Kiša bi mogla utjecati na otvorenje Ledenog parka'

Advent u Zagrebu

Zagrebački advent počinje 2. prosinca i traje do 7. siječnja. Posjetitelje čeka mnoštvo atraktivnih događaja diljem gradskih parkova, ulica i trgova. Mnoštvo delicija, glazbenih i kulturnih doživljaja obogatit će blagdansku ponudu grada.

Advent u Lilleu

Šarmantni francuski grad Lille nudi predivnu božićnu atmosferu. Osim brojnih znamenitosti grada, posjetitelji mogu uživati u bogatoj ponudi hrane, pića i događaja. Advent u Lilleu traje od 22. studenog do 31. prosinca.

Advent u Berlinu

Berlinski advent nudi mnoštvo božićnih sajmova diljem grada. Ako ne možete odvojiti malo više vremena i posjetiti sve znamenitosti i atraktivna područja grada u kratkom roku, možete uživati na najpopularnijim lokacijama u središtu grada. Advent u Berlinu traje od 27. studenog do 7. siječnja.

Advent u Beču

Blagdanski sajmovi u Europi imaju dugu tradiciju, a austrijski su omiljeni mnogima pa tako onaj najpoznatiji, bečki sajam svake godine privuče brojne turiste koji žele uživati u čaroliji Božića na njegovim ulicama. Ne radi se o jednom sajmu, već o više njih diljem grada. Najpopularniji je sajam u središtu grada, ispred Gradske vijećnice. Advent u Beču počinje 10. studenog, a završava 7. siječnja. 

Advent u Brugesu

Belgijski grad posebno oduševljava ljubitelje bogate povijesti i kulture. Smatraju ga jednim od najljepših europskih gradova, nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Romantično mjesto ima odličnu gastro ponudu, šetnice i predivnu arhitekturu. Sajam se održava na različitim lokacijama, a traje od 24. studenog do 7. siječnja.

Advent u Kopenhagenu

Božić u glavnom gradu Danske krasi bajkovita atmosfera i bogata ponuda tijekom blagdana. Najpoznatiji sajam nalazi se na trgu Kongens Nytorv gdje možete pronaći široku ponudu proizvoda, danske rukotvorine, ukrase, kolače i specijalitete. Advent traje od 17. studenog do 31. prosinca.

Advent u Zadru nudi savršenu gastro i koncertnu ponudu
Advent u Zadru nudi savršenu gastro i koncertnu ponudu

Advent u Baselu

Advent u Baselu također nosi titulu jednog od najljepših blagdanskih sajmova. Počinje 23. studenog i traje do 23. prosinca. Posjetitelji mogu uživati u kuhanom vinu, šetnji s pingvinima, u najboljoj šalici vruće čokolade iz najstarije slastičarnice u gradu otvorene 1870., raznim suvenirima, fondueom sa sirom te obilasku grada.

Advent u Strasbourgu

Božićni sajam u Strasbourgu jedan je od poznatijih u Europi i privlači stotine tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta svake godine. Grad poprima posebnu blagdansku čaroliju tijekom ovog razdoblja gdje se postavljaju štandovi na kojima možete pronaći razne delicije, ukrase, rukotvorine i mnoštvo toga. Ove godine advent se održava od 24. studenog do 24. prosinca.

Advent u Birminghamu

Božićni sajam u Birminghamu opisuju kao poseban doživljaj. Blagdansko raspoloženje iščekuju mnogi Britanci kao i brojni turisti kako bi mogli uživati u ponudi hrane i pića na stotinama štandova diljem grada. Traje od 2. studenog do 24. prosinca.

Zadarski zimski spektakl
Zadarski zimski spektakl
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje