Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Britansko otkriće: Zubi će se sami obnavljati bez bušenja

Britansko otkriće: Zubi će se sami obnavljati bez bušenja
1

Novi napredni tretman poticat će zub na samostalno regeneriranje ubrizgavanjem minerala kalcija i fosfata zbog čega neće biti potrebno ni bušenje ni injekcije, tvrde

VIDEO

Nakon što su američki znanstvenici krajem svibnja ove godine objavili da razvijaju tehnologiju popravljanja i punjenja zuba laserom, s novim naprednim tretmanom pojavili su se i Britanci. Razvili su ga na King's Collegeu U Londonu, a nova tehnika specifična je po tome što će potaknuti zub da se sam obnavlja. U postupku neće biti ni injekcija i bit će potpuno bezbolan.

Treman je nazvan Električki akcelerirana i poboljšana remineralizacija, a poticat će kalcij i fosfatne minerale u oštećenom zubu na rad i obnavljanje. 

Sam proces popravljanja zuba sastojat će se od dva koraka. Najprije će se pripremiti oštećeni dio cakline, a potom sićušnim električnim pokretima ubrizgati minerali u zub. Oni će potaknuti daljnji rad i samostalnu obnovu, tvrde znanstvenici. 

Inače se karijes popravlja tako da se izbuši potreban dio zuba, a potom šupljina ispuni materijalima poput amalgama ili adhezije. 

- Naš uređaj ne samo da će biti nježniji prema pacijentu i bolji za njegovo zdravlje već očekujemo i da će koštati otprilike isto - izjavio je profeor Nigel Pitts. 

Dodaje da način na koji danas popravljamo zube nije idealan. 

- Kada popravljamo zub ispunima, on prolazi kroz ciklus bušenja i ponovnog punjenja što na kraju, ipak rezultira propadanjem zuba - ispričao je. 

Ova tehnika remineralizacije zuba moći će se koristiti i za izbjeljivanje. 

Tvrtka Reminova Ltd komercijalizirat će istraživanje, a trenutno su u procesu traženja privatnog investitora koji će razviti ovu tehnologiju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje