Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Brzi i laki kućanski trikovi: Evo kako ukloniti dlake, kamenac, smrad i bakterije u domu

Brzi i laki kućanski trikovi: Evo kako ukloniti dlake, kamenac, smrad i bakterije u domu

Svi od reda su prirodni, jednostavni i jeftini, a što je najvažnije - vrlo učinkoviti. S ovim trikovima kućanski poslovi će vam oduzimati puno manje vremena, a sve će biti besprijekorno čisto

VIDEO

Ovdje je devet trikova koji će vam pomoći ukloniti neugodne mirise iz tepiha ili madraca, brzopotezno se riješiti nagomilanih životinjskih dlaka s namještaja, uništiti bakterije iz spužvice za pranje posuđa za samo jednu minutu itd.

POGLEDAJTE VIDEO: WC četka koja je oduševila Internet

Pokretanje videa...

Četka za WC 01:24

1. Cimet za mirisno kućanstvo - Posipajte po tepisima nekoliko žlica cimeta pa usisajte, zrakom će se raširiti ugodan miris. To vam je, naravno, najbolje napraviti prije planiranog usisavanja cijele kuće. Ova metoda je neusporedivo bolja od špricanja raznim osvježivačima zraka koje kupite u trgovini jer ne udišete kemikalije.

2. Pjena za brijanje za ogledalo bez mrlja - nanesite malo pjene za brijanje i prebrišite ga čistom krpom. Osim što će ukloniti mrlje, stvorit će sloj koji će ga zaštititi od zamagljivanja dok se tuširate.

3. Nehrđajući čelik čisti maslinovo ulje - stavite malo ulja na krpu i obrišite. Potom prebrišite dijelom krpe na kojem nema ulja da pokupi višak. Tvrdokorne mrlje i otisci prstiju će nestati, ostati će samo sjaj.

4. Gumena rukavica skuplja dlake od ljubimaca s namještaja - navucite obične gumene rukavice i trljajte površine na kojima su se nagomilale dlake. One će se 'zalijepiti' na gumu. Rukavice bi potom trebalo oprati pod vodom da dlake se odvoje od rukavica, ali to nije pametno jer možete začepiti odvod. Bolje je nabaviti kirurške rukavice koje koštaju oko kune i nakon čišćenja klaka ih baciti.

5. Za čistu pećnicu posegnite za sodom - pomiješajte soda bikarbonu s vodom tako da dobijete gustu smjesu. Nanesite to na dijelove pećnice koje želite očistiti (unutrašnjost ili staklena vrata, na grijač ne stavljajte). Neka odstoji preko noći. Tvrdokorne naslage će omekšati i bit će ih lakše ukloniti mokrom krpom. Ostane li neki dio koji nije omekšao i ne možete ga ukloniti, prelijte ga s malo octa. On će reagirati sa sodom i napraviti pjenu. 

Kako što manje peglati: Trikovi uz koje se odjeća manje gužva
Kako što manje peglati: Trikovi uz koje se odjeća manje gužva

6. Mikrovalna dezinficira spužvicu za suđe - vrlo je jednostavno, spužvicu natopite mješavinom vode i limunovog soka pa ju stavite u mikrovalnu na jednu minutu. To će ubiti nagomilane bakterije. 

7. Ocat čisti slavine od mrlja i kamenca - stavite vatice natopljene octom na mjesta gdje se nakupio kamenac, a možete koristiti i kuhinjske papirnate ubruse. Neka odstoje neko vrijeme pa obrišite vodom.

8. Smrad iz madraca nestaje pomoću sode - posipajte soda bikarbonu po madracu i ostavite oko osam sati pa usisajte. Soda će neutralizirati neugodne mirise. 

9. Plastične igračke očistite u stroju za pranje posuđa - ovo vrijedi samo za one igračke koje nemaju baterije. Poslažite ih u stroj i operite kao da perete posuđe, zajedno s uobičajenim sredstvom za pranje. Bit će čiste i dezinficirane

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith