Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Bugenvilija: Biljka koja svakom vrtu, dvorištu ili ulici daje upečatljiv i nezaboravan izgled

Bugenvilija: Biljka koja svakom vrtu, dvorištu ili ulici  daje upečatljiv i nezaboravan izgled

Kod nas je najzastupljenija u primorskim krajevima. Dalmatinskim i mediteranskim vrtovima te okućnicama daje upečatljiv i pitoreskan izgled. Pored nje je teško proći, a ne uslikati je

Bugenvilija je tropska penjačica porijeklom iz Brazila. Na svijetu postoji više od 300 varijeteta bugenvilije.  Kod nas je najzastupljenija u primorskim krajevima jer za svoj rast zahtijeva toplinu i sunčan položaj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Može narasti i do 12 metara visine, a sadrži i bodlje koje im u prirodi služe za pridržavanje za grane drugog drveća kako bi se izvukla na sunčanu poziciju. U pitomim uvjetima preporučuje se rezati bodlje kako se ne bi uboli. 

Može se uzgajati i kao oblik manjeg stabla, u obliku živice ili u velikoj tegli. Prekrasno cvjeta od travnja do studenog. Prilično je i prilagodljiva na sušu, ali ipak će bolje uspijevati ako se redovno zalijeva.

Simptomi ljetne viroze slični su korona virusu: Liječnici otkrili kako prepoznati ključne razlike
Simptomi ljetne viroze slični su korona virusu: Liječnici otkrili kako prepoznati ključne razlike

Brzog je rasta, zato je potrebno i redovito obrezivati kako bi se ujedno i spriječio nastanak bolesti te najezda štetnika. 

Dalmatinskim i mediteranskim vrtovima i okućnicama daje upečatljiv i pitoreskan izgled. Pored nje je teško proći, a ne uslikati je. 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emas (@elsaaseverino)

7.

8.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bite E (@bite_photos)

9.

10.