Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Češanje uha može biti znak da dijete ima upalu srednjeg uha

Češanje uha može biti znak da dijete ima upalu srednjeg uha
1

Upale uha najčešće se javljaju kod djece od četiri mjeseca do četiri godine i ponekad je teško prepoznati što ih boli s obzirom da to ne znaju iskomunicirati. Ovo je glavni znak

VIDEO

Kada sasvim malo dijete trlja uho ili trese glavicom roditelji bi trebali posumnjati na upalu srednjeg uha, piše portal Informed Health. 

Infekcija srednjeg uha česta je kod dojenčadi i male djece do tri godine, no u toj dobi ona najčešće ne znaju prepoznati odakle dolazi bol, piše portal. 

Upale uha obično počinju prehladom koja može dovesti do nakupljanja tekućine iza djetetova bubnjića. Tekućina sama po sebi ne mora biti problem, ali ona je idealno mjesto za razmnožavanje bakterija ili virusa koji uzrokuju upalu.

Akutna upala uha može biti vrlo bolna. Prepoznavanje boli kod djeteta koje je premalo da bi komuniciralo govorom može biti teško. Međutim, drugi znakovi upale uha mogu biti uočljiviji. Djeca s upalom uha također mogu imati povišenu temperaturu i biti razdražljiva ili bezvoljna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To znači da roditelji moraju stalno pratiti razvoj bolesti. Naime, infekcija uha često zacijeli sama od sebe u roku od dva do tri dana, bez korištenja antibiotika. U takvim slučajevima djeci se mogu dati lijekovi na bazi paracetamola da im se olakšaju bol i temperatura. 

Ipak, u nekim slučajevima mogu zahtijevati liječenje, a ukoliko infekcija postane kronična, treba posjetiti liječnika kako bi se spriječio recidiv. Liječnik će odlučiti je li djetetu potrebno propisati antibiotike. 

Iako upale uha mogu iznimno zabrinjavati roditelje i biti bolne za djecu, ishod je ohrabrujući. Većina djece prestane imati učestale upale uha do školske dobi. U dobi od četiri mjeseca do četiri godine najveća je učestalost upale uha. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje