Lifestyle

Komentari 85

Cesar Millan: Nisam udario psa već ga natjerao na poslušnost

Cesar Millan: Nisam udario psa već ga natjerao na poslušnost

Nakon objavljivanja videa u kojem Millan udara životinje javnost je bojkotirala njegovo gostovanje u jednom TV showu. On se brani da su te metode potrebne i učinkovite

Šaptač psima Cesar Millan razljutio je ljubitelje pasa nakon izlaska videa u kojemu koristi "barbarske" metode za dresuru. Millan je metode pokušao opravdati u TV showu Alana Titchmarsha. 

- Za mene i mnoge druge ljude vaše metode su neprihvatljive, kontroverzne i staromodne. Vi kažnjavate pse, udarate ih. Vidio sam video u kojemu udarate psa u vrat kako bi se lijepo ponašao. Za mene i druge to je neprihvatljivo - rekao je Titchmarsh te javno osudio Cesarove metode. 

Cesar je odgovorio da to nisu udarci već dodiri kojima on pokušava skrenuti psima pozornost na to tko je vlasnik. Tijekom cijelog intervjua Cesar se branio da pomoću bodljikave davilice i elektrošokera samo želi postići da psi postanu poslušni i u tome nema ništa sporno. 

S metodama Cesara ne slaže se većina vlasnika četvernonožnih ljubimaca koji su preko Twittera i Facebooka zahtijevali da se gostovanje u TV showu Alana Titchmarsha otkaže i prijetili da će upasti u studio. Zbog toga su producenti povećali mjere osiguranja. U showu je Millan nazvao svoje metode korisnima, a ne barbarskima.

Najčitaniji članci