Lifestyle

Komentari 1

Četiri jednostavna trika s octom jako olakšavaju čišćenje doma

Četiri jednostavna trika s octom jako olakšavaju čišćenje doma

Imate metalni štednjak? pomiješajte ocat s vodom i stavite u bocu s raspršivačem. potom našpricajte površinu štednjaka i ostavite da djeluje par minuta. potom prebrišite površinu krpom od mikrovlakana

Mama dvoje djece popularna na internetu zbog svojih trikova u čišćenju otkrila je svoj top savjet za korištenje octa u domu.

Carolina McCauley iz Pertha podijelila je video na TikTok-u u kojem je otkrila četiri stvari u kućanstvu koje se lako 'odrade' uz pomoć octa.

Video počinje tako da mlada žena grli bocu octa - prije nego što ponudi četiri savjeta za njegovu upotrebu.

Prvi trik koji koristi je u biti zamjena skupih omekšivača rublja s alkoholnim octom, koji uz omekšavanje robe i čuva perilicu jer ocat razbija kamenac. A rublje je nakon pranja čisto i mekano (miris octa u pranju ishlapi).

Drugi trik je za čišćenje suđerice. U staklenu posudu ulijeva 250 ml alkoholnog octa i stavlja na gornju policu suđerice te zatvara suđericu i namješta brzi program pranja. Ovim pranjem će očistiti sve zaostale sitne komadiće hrane i mrlje na samoj suđerici koje neoprane mogu prilikom sljedećeg pranja zapravo zamazati suđe.

Imate metalni štednjak? Pomiješajte ocat s vodom i stavite u bocu s raspršivačem. Potom našpricajte površinu štednjaka i ostavite da djeluje par minuta. Na kraju prebrišite površinu krpom od mikrovlakana.

U sudoperu su vam se pojavila hrđave mrlje? Carolina savjetuje da zatvorite odvod i u sudoper natočite alkoholni ocat toliko da prekriva mrlje te ostavite preko noći. Kiselina iz octa će izgristi hrđu, a sljedeće jutro jedino što trebate je odčepiti odvod i oprati sudoper od ostataka octa. 

Najčitaniji članci