Lifestyle

Komentari 24

Četiri jednostavne tehnike koje pomažu da brže uspavate dijete

Četiri jednostavne tehnike koje pomažu da brže uspavate dijete

Iako se neki roditelji nadaju da će vrijeme spavanja s njihovim djetetom biti spokojan i anđeoski trenutak, to nije uvijek slučaj. Ipak, ove tehnike mogu pomoći da što prije uspavate dijete

Biološki satovi beba se počinju razvijati tek nakon što napune tri mjeseca. Nagrađivani hipnoterapeut Scott Sandland je podijelio četiri jednostavne tehnike koje mogu pomoći da brže uspavate dijete:

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Postignite da se beba usredotoči na jednu stvar

Bebe su vrlo znatiželjne i pogled im se kreće posvuda. Ako možete postići da se njihove oči usredotoče na jednu određenu stvar, pogotovo ako je ona iznad njihove vodoravne razine očiju, oči će se brzo umoriti i na kraju će ih zatvoriti.

2. Umirite bebu tako da prolazite rukom preko njenog lica

Ovu tehniku je lako napraviti, a djeluje još bolje ako je beba već malo pospana. Rukom prolazite preko njihovog lica, nježno, ali ne dodirujući ih. Radite to uokolo, a ne naprijed-nazad. Ponavljajte dok ne zaspu.

Mother hand touching asian newborn baby girl head while she slee

3. Ljuljuškajte ih

Dok je beba u vašem naručju, stavite ruku na njenu guzu i nježno ju ljuljajte. To će im dati osjećaj dezorijentacije koji bebu može odvesti u dublji san.

4. Spojite sve tehnike za najbolje rezultate

Ova tehnika uključuje sve navedene, ali možete dodati još neke trikove poput pjevanja, igranja s njihovim prstićima i slično, piše Bright Side.