Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Olovka, sjenilo i kreme za obrve koriste se ovisno o teksturi i samom izgledu vaših dlačica

Olovka, sjenilo i kreme za obrve koriste se ovisno o teksturi i samom izgledu vaših dlačica

Olovke se najčešće koriste za iscrtavanje dlačica tamo gdje su vam obrve rijetke, sjenila se koriste za neutralniji i prirodniji izgled obrva, a pomade su najbolje za definiranije i dugotrajnije obrve

VIDEO

Proizvodi za obrve poput olovke, sjenila, pomada, gelova i ostalih, osim što čine obrve ljepšima, daju licu oblik te naglašavaju crte lica. No, različiti proizvodi daju i različite rezultate. Primjerice, ako želite malo dramatičniji izgled obrva, onda ne bi trebali koristiti samo sjenilo za obrve jer ćete njime dobiti nježniji izgled.

POGLEDAJTE VIDEO: Eldina odbija brijati brkove i obrve

Pokretanje videa...

Eldina odbija brijati brkove i obrve 01:27

U nastavku pogledajte kako su make-up stručnjaci raščlanili svaku vrstu alata za uređivanje obrva, tko bi ih trebao koristiti i kako s njima postići look koji želite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Otkrijte prirodan luk svojih obrva i kako ih trebate čupati
Otkrijte prirodan luk svojih obrva i kako ih trebate čupati

1. Olovka za obrve

Olovke djeluju na dva načina: njima možete stvoriti precizne linije nalik dlakama ili možete stvoriti prirodniji efekt u kombinaciji sa sjenilom. Prvi način najbolje djeluje za popunjavanje područja gdje su vam dlake rjeđe, poput tanjeg kraja obrve. Što se tiče načina upotrebe olovke, estetičar i osnivač Brow Down Studija, René de la Garza, predlaže da vučete lagane poteze prema gore kako bi oponašali izgled pravih dlaka na obrvama.

- Neka boja bude intenzivnija na kraju obrve i slabija na prednjem dijelu - napominje de la Garza i naglašava da prilikom popunjavanja obrva treba držati lagani pritisak te započeti polako i po potrebi pojačavati intenzitet. Na kraju preko svega prođite kistićem za obrve kako bi se sve lijepo izblendalo.

Zaključak: Upotrijebite olovku za obrve ako želite precizno ispuniti područja, odnosno tanak kraj obrve.

5 malih načina da povećate svoje samopouzdanje i energiju
5 malih načina da povećate svoje samopouzdanje i energiju

2. Sjenilo za obrve

- Većina žena koje žele prirodniji izgled koriste sjenilo koje ravnomjerno raspršuje proizvod kroz obrve bez previše definicije - tvrdi Melanie Marris, međunarodna stilistica za obrve i osnivačica Brow Codea. Sjenilom se stvara nježna sjena koja će vam pomoći da obrve izgledaju punije.

Ako koristite sjenilo za obrve, uzmite zbijenu, kosu četkicu za popunjavanje te sjenilo dozirajte vrlo nježno tako da izgleda prirodno. Umočite četkicu u sjenilo i nanesite pigment nježnim, laganim potezima. Za bolju postojanost, nanesite vosak za obrve u kratkim potezima prema gore i to prije popunjavanja obrva sjenilom (mnoga sjenila dolaze i s voskom pa ga ne morate dodatno kupovati). Na taj će se način pigment imati za što uhvatiti i neće se razmazati.

Zaključak: Koristite sjenilo za obrve ako želite prirodnije, neutralnije obrve.

3. Pomada

- Pomade se obično koriste za postizanje doista elegantne, definirane i dugotrajne obrve. No, one su također savršene za stvaranje 'umjetnih' dlačica - kaže Marris. Ako tražite moćnu, definiranu obrvu, posegnite za bogato pigmentiranom pomadom. Zbog svoje kremaste teksture, pomade su dugotrajnije i neće se razmazati. Za nanošenje vam je potrebna samo kosa, zbijena četkica. Marris preporučuje da prvo napravite oblik ispod obrva i odatle krenete popunjavati.

Uređenje stola: Eksplozija boja u kojima će sigurno svi uživati
Uređenje stola: Eksplozija boja u kojima će sigurno svi uživati

- Za neutralniji izgled radite kratke i rjeđe poteze četkicom, a ako želite puniji izgled, gušće poteze kroz obrve - objašnjava. 

Zaključak: Koristite pomadu ako tražite bogatiji pigment i lijepo definiranu obrvu, piše Mbg.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno