Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Četiri sestre rukometašice: Mama nas nije mogla pohvatati pa nas je 'otjerala' u dvoranu

Četiri sestre rukometašice: Mama nas nije mogla pohvatati pa nas je 'otjerala' u dvoranu

Uz svakodnevne treninge Gabrijela radi kao teta u vrtiću, Luciji je ostao diplomski na Zdravstvenom veleučilištu, a Mihaela studira na ekonomiji. Rukomet treniraju od malena, ali uz njega, svaka ima svoj put...

VIDEO

Četiri sestre i - sve u prvoligaškom rukometu. Tri su još uvijek aktivne, dvije u seniorskoj reprezentaciji dok najmlađa polako stasa kako bi i ona pokucala na vrata najprestižnije selekcije.

To su sestre Bešen. Nedjelja prijepodne je za njih bila radna jer su složno u Zagreb došle pomoći sestri Gabrijeli (26), vratarki varaždinske Koke, stoga je jedini slobodan termin bila nedjelja popodne. Monika koja je dvije godine mlađa od Gabrijele i koja je zbog ozljede prerano zaključila svoju karijeru kasnila je na sastanak zbog ranije ugovorenih obveza. No, tu je bila Lucija (22) brončana iz Danske koja, kao i sestra Gabrijela regulira “protok” lopti prema mreži Lokomotive te 19-godišnja Mihaela, kojoj nisu dali da stane među vratnice kao dvije starije sestre već su ju gurnuli na lijevo krilo. Ona igra za prvoligaški klub iz Sesveta.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Sestre Bešen 01:32

- Mama Maja pričala je da su sestre bile poput živog srebra, i teško joj je bilo sve pohvatati pa ih je “otjerala” u rukometnu dvoranu jer je ona bila najbliža - pojašnjava rukometne početke Mihaela. Na to je Gabrijela dodala da su u rukometu zato jer je to bio jedini ženski sport u kvartu. Da su tada djevojčice mogle trenirati džudo, kao najmlađi član obitelji, osmogodišnji Jakov, kojeg je otac Krešimir odveo na trening i cure bi tamo završile.

Gabi, kako ju inače zovu, otišla je u dvoranu s osam godina uz pratnju Monike koja je imala šest. Lucija se s rukometnom loptom počela družiti u isto vrijeme, ali u vrtiću. Mihaela je tada imala oko godine dana i još se nije dala “otjerati” iz maminog naručja.

 - Jedno vrijeme smo sve bile u istoj ekipi i bilo nam je predivno -  kao iz topa ispalila je Mihaela, kojoj smo predvidjeli da će nakon studija ekonomije i rukometne karijere vjerojatno potražiti mjesto glasnogovornice, jer je “iskočila” ispred starijih sestara. Odmah je to demantirala.

GER, Tag des Handballs Hannover - LS, Deutschland (GER) vs Kroatien (CRO) Frauen

- Gdje da sam ja glasnogovornica, pored dvije reprezentativne vratarke. Kad ste me već pitali, onda ću kazati da je Gabrijela sklonija paradi na vratima, a Lucija je drugačiji tip vratara. Obje je teško izbaciti iz kolotečine, što je dobro. Vidite, ni ova vaša primjedba da sam ja glavna nije kod njih izazvala ljutnju, već smijeh - odvažno je rekla Mihaela. Lucija za Mihaelu kaže da je možda i najbrže lijevo krilo u prvoligaškim momčadima.

- Dok smo zajedno igrale nisam trebala ni gledati, samo sam bacila loptu u kontru i Mihaela bi ju uhvatila. Mislim da bi, ako nastavi vrijedno trenirati, mogla postati reprezentativka - kaže Lucija, koju su zapamtili gledatelji na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Povremeno je ulazila na vrata umjesto Tee Pijević, ali je bila najglasniji navijač, a i kamere ju nisu zaobilazile. Gabrijela je bila na pripremama za Dansku i po prvi put je trebala dijeliti sobu sa Lucijom, ali joj je koronavirus oduzeo putnu kartu te je morala u izolaciju.

- Radim u vrtiću u Sesvetama, a moja predškolska grupa se čudila kako me nema u Danskoj. Jedno vrijeme nisam dolazila ni na posao. Morala sam im objasniti da sam zbog korone ostala. Poslije smo djeca i ja komentirali svaku utakmicu - kaže Gabi, koja se nakon tri godine provedene u Poljskoj, gdje je bila nezamjenjiva na vratima njihove najbolje momčadi, vratila u Hrvatsku

EHF Euro Women

Sestre Bešen najbolji su dokaz da uz faks u korak ide vrhunski sport. Nakon Gabrijele koja je na Učiteljskom fakultetu završila predškolski studij, diplomom fizioterapeuta se okitila i Monika. Luciji je ostao diplomski na Zdravstvenom veleučilištu, dok je Mihaela tek startala na Ekonomskom fakultetu. Gabrijela je naglasila da uživa u poslu u vrtiću, otkrivši tajnu da je u četvrtom razredu u spomenar upisala da će biti rukometašica i teta u vrtiću.

Pri samom kraju razgovora pridružile su nam se i Monika u društvu majke Maje (45) noseći nam kavu i sokove. Monika nam je otkrila i da joj seke, kad god je neka od njih ozlijeđena, donesu čokoladu.

- Odmah mi je jasno da im je potrebna pomoć. Radi njih sam odabrala fizioterapiju i uživam u tome -  kazala je kroz smijeh svih prisutnih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje