Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Četiri 'zlatna' oblika obrva koji pristaju ženama svih oblika lica

Za savršene obrve morate znati koja je za vas savršena duljina, koji vam oblik odgovara te koja je nijansa šminke 'kao stvorena za vas'. Evo kako ćete pogoditi baš sve i doći do obrva kao s Instagrama

VIDEO

Zlatno pravilo obrva - prije oblikovanja odredite duljinu

- Estetika obrva može se mijenjati tijekom godina, ali ono što se nikad ne mijenja je mjesto gdje obrva treba počinjati i završavati - objašnjava vizažistica i osnivačica tvrtke Mally Beauty, Mally Roncal.

Kristie Streicher, stručnjakinja za obrve i suvlasnica tvrtke Striiike u Los Angelesu, objasnila je kako ćete pronaći početak i kraj svoje obrve. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Držite olovku okomito uz jednu stranu nosa, a tamo gdje olovka siječe čelo treba biti početak. Iščupajte svaku dlaku između početnih točaka obrva. Ako vam obrve počinju dalje od njihovih propisanih početnih točaka, suzite razmak sjenčanjem obrva olovkom za obrve, potezima sličnim iscrtavanju dlaka.

Beauty stručnjakinja: Ovo su 'smrtni grijesi' prema koži lica
Beauty stručnjakinja: Ovo su 'smrtni grijesi' prema koži lica

Kako bi odredili kraj obrve, olovku postavite dijagonalno od nosnica do vanjskog kuta oka. Tamo gdje olovka prelazi vašu koštanu liniju, nalazi se kraj - kaže Streicher.

Ako vaše obrve završavaju prije 'zadane točke', produžite ju vodootpornim proizvodom.

Najplastičnija do 50. godine: Želim biti ljudska Barbie lutka
Najplastičnija do 50. godine: Želim biti ljudska Barbie lutka

Četiri najljepša oblika obrva, prema profesionalcima:

Obrve kao pero

- Očuvajte obrve debelima tako što ćete ih čupati svakih šest tjedana - preporučuje Sarah West, vlasnica Brow Bar-a u Ann Arboru u Michiganu.

Ako su vaši lukovi anemični, možete probati koristiti serume koji potiču rast obrva.

Muške obrve

- Ovo je rođak pernatih obrva, ali tamniji i deblji - kaže Joey Healy, vlasnik Joey Healy Eyebrow studija u New Yorku.

Da biste postigli ovaj izgled, pustite obrve da rastu (u tome vam može pomoći ricinusovo ulje), a zatim produbite njihovu boju i dodajte im gustoću gelom za obrve.

Instaglam

- Ovaj tip obrva je poprilično oštar - kaže Roncal i dodaje da značajke ovog tipa uključuju čiste rubove oko obrva koje se krate škarama sve do glatkog završetka, a upotpunjuje ih ombré efekt (svjetlije su na početku i tamne prema kraju) te imaju pretjerani luk.

Imajte na umu da za ovaj oblik morate svakih nekoliko dana održavati obrve.

Ravne kao štap

Ravne obrve krasi čist i moderan izgled, a ovaj oblik može zahtijevati malo rada, ako niste rođeni s njim. Čupajte rep obrva kako bi se izravnao s glavom i tako da ne ide dalje od vanjskih kutova očiju. 

Odaberite svoju nijansu

Nakon duljina i oblika, vrijeme je da odaberete nijansu proizvoda. Profesionalci kažu da žene previše razmišljaju o ovome jer postoje dvije univerzalne boje koje djeluju za sve boje kose - topla ili hladna. 

Hladne plavuše, brinete, žene sa srebrnom kosom ili crnke trebaju potražiti proizvode koji su taupe, medium brown ili čak soft black boje.

Žućkaste plavuše, brinete s medenim ili zlatnim pramenovima te žene s crvenom kosom trebaju koristiti warm brown ili blond boje, piše Shape.

JAVNOST OPET ŠOKIRANA: Kraljica ne dolazi na krštenje sina Meghan i Harryja?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru