Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Chardonnay 'Le Chiffre' vinarije Saints Hills izabran je za jedno od top 100 vina na tržištu SAD-a

Chardonnay 'Le Chiffre'  vinarije Saints Hills izabran je za jedno od top 100 vina na tržištu SAD-a

'Le Chiffre' 2020., Chardonnay iz Istre vinarije Saints Hills, izabran je za 100 najboljih vina na tržištu SAD-a u izboru američkog 'Wine enthusiasta'. Ranije ove godine sa visokih 97 bodova ocjenjen je i 'Ernest Tolj Dingač'

VIDEO

Wine Enthusiast, jedan od najrelevantnijih svjetskih vinskih časopisa, čije ocjene imaju veliki utjecaj na formiranje vinskog poretka na svjetskom tržištu, u svom godišnjem izdanju 100 najbojih vina na tržištu SAD-a izabrao je 'Le Chiffre' 2020. Chardonnay iz Istre vinarije Saints Hills kao jedno od najboljih 100 vina u 2022. godini na velikom i izuzetno izbirljivom američkom tržištu.

Nešto ranije ove godine u Americi sa visokih 97 bodova ocjenjen je i 'Ernest Tolj Dingač' 2016., čime je Saints Hills vinarija ušla u najbolje ocjenjeni razred i približila se maksimalnih 100 bodova, što predstavlja sami vrh svjetske vinske scene.

To je sada povjesno najbolje ocjenjeno hrvatsko vino u SAD-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sa visokom ocjenom od 95 bodova ocjenjen je Dingač Sv.Lucia 2017., a Le Chiffre 2020., Chardonnay iz Radovana u Istri dobio je izvrsnih 94 boda, dok su Mala Nevina 2021. i Black 2017. ocjenjeni sa 93 boda.

Le Chiffre je vino prozirno zlatne boje. Dominiraju arome jabuke i kruške, ponešto breskve i smokve. Sekundarne arome vina su kora citrusa limuna i limete, zatim vanilija, maslac i med. Okus je složen i slojevit s aromama zrelog voća, breskve, marelice, kao i vanilije, kruha i maslaca i kore za pitu. 

Ernest Tolj Dingač je esencija sunčane Dalmacije upakirana u bocu vina. Miris nije agresivan, ali je vrlo slojevit. U početku se osjeti puno biljnih aroma i naznaka duhana, da bi se kasnije više otvorilo zreloj slatkoći suhih šljiva nakon čega slijede note grožđica i naznake vrlo zrele, gotovo pečene višnje. 

Na početku i na srednjem nepcu dominira koncentracija i vrlo zrelo voće Dingača koje odmah potiče osjećaj slatkoće kojoj se na kraju pridružuje ugodna ljutina i lijepi osjećaj topline. Aftertaste je iznimno dug, a svojim aromama višnje vraća nas na početak, neminovno zahtijevajući još jedan gutljaj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru