Ovdje su dva recepta, a oba kolača su toliko impresivna da čete se teško odlučiti koji napraviti prvi. Nakon hlađenja oba su savršeno osvježenje za ljeto
2 RECEPTA
Cheesecake s jagodama i torta od skute, jogurta, borovnica
Torta od skute, jogurta i borovnica

Sastojci: 120 g šećera, 4 jaja, vanilin šećer, naribana limunova korica, žlica limunovog soka, 200 g skute, 200 g grčkog jogurta, 60 g glatkog brašna, 125 g borovnica, žlica likera od borovnice, šećer u prahu za posipavanje
Priprema:
- Korak 1: Bjelanjke pjenasto umutite, dodajte pola količine šećera i izmiksajte u čvrsti, glatki snijeg. Pjenasto umutite preostali šećer sa žumanjcima, vanilin šećerom, koricom limuna i likerom.
- Korak 2: Žutoj pjenastoj smjesi od žumanjaka dodajte izmrvljenu skutu, jogurt i limunov sok, te sve izmiješajte. U dobivenu smjesu od jaja i sira prosijte brašno i lagano ga umiješajte silikonskom špatulom. Postepeno špatulom umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- Korak 3: Ulijte u kalup obložen papirom za pečenje, po vrhu posložite borovnice i pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 180°C. Pečeni kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.
Cheesecake s jagodama

Sastojci: 300 g čokoladnih keksa, 150 g maslaca, 150 g punomasnog jogurta, 200 g jagoda, 6 g mljevene želatine, 3 dl slatkog vrhnja, žlica džema od jagoda, žlica likera od jagoda, bijela krema: 2 dl čvrstog jogurta, 125 ml slatkog vrhnja, 3 g želatine, 40 g šećera u prahu, 200 g jagoda, metvica
Priprema:
- Korak 1: Pomiješajte mljevene kekse i rastopljeni maslac. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Rasporedite kekse po dnu kalupa i stavite u hladnjak. U blenderu izmiksajte jagode i pomiješajte s jogurtom i džemom. Namočite želatinu s malo vode prema uputama na vrećici i ostavite da nabubri.
- Korak 2: Izmiksajte slatko vrhnje u šlag, a želatinu s likerom otopite na laganoj vatri. Umiješajte je u kremu od jagoda i jogurta, pa umiješajte i šlag. Kremu stavite na ohlađenu podlogu, ravnomjerno rasporedite i zagladite. Stavite u hladnjak. Jogurt sa šećerom u prahu dobro izmiksajte, a slatko vrhnje istucite u šlag.
- Korak 3: Želatinu namočite s malo vode prema uputama, pa kad nabubri otopite na laganoj vatri i umiješajte u jogurt. Dodajte i šlag. Izlijte preko kreme od jagoda i stavite u hladnjak na par sati, a najbolje preko noći. Izvadite iz kalupa, pažljivo skinite papir za pečenje i ukrasite ploškama svježih jagoda i listićima metvice.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku