Neutaživ apetit Nijemaca za tjesteninom u doba korone donio je barem jednu dobru vijest Italiji koja je izvoz te namirnice u Njemačku povećala za 20 posto u godinu dana
Korisnica Twittera podijelila je fotografiju jela iz djetinjstva te pitala ostale kako zovu to jelo. Odgovori su mnoge iznenadili, ali i podijelili njezinu publiku
Uz police hladnjaka u velikim trgovinama koje su prepune smrznute gotove hrane, gotovo nezapaženo prolazi grašak kojeg nerijetko ignoriramo i najčešće ga ne kupujemo
Priprema je toliko teška i dugotrajna da je već 300 godina samo žene iz jedne talijanske obitelji znaju pripremiti. Sve se svodi na igru rukama, a ako uspijete postići ono što trebate dogodit će se čarolija
U centru Zagreba otvorio se delikatesni dućan koji nudi 100 posto talijanske proizvode. Pored 20 vrsta sireva, tu su ravioli sa sedam različitih vrsta punjenja i pasta iz Napulja
Špagete i slična tjestenina nisu toliko dugačke bez veze, već da bi se mogle dobro omotati oko vilice, obuhvatiti umak kako treba i stvoriti savršen zalogaj. Kada takvu tjesteninu lomite, napravili ste štetu
I jedna i druga vrsta su bogate vlaknima, vitaminima B skupine, željezom, bakrom, cinkom, magnezijem i antioksidansima. No, od jedne se pravi bolji kruh, a od druge bolja tjestenina
TV kuharica, Nigella Lawson, sa svojim obožavateljima je podijelila briljantan, a opet tako jednostavan recept za tjesteninu. Ona je koristila Marmite namaz
U nedostatku vremena, a u napadaju gladi, situaciju spašavaju jednostavni i lagani umaci od rajčica, gljiva, češnjaka, a od pelata obrok je gotov za 10 minuta
Tko kaže da kuhanje nije znanost? Trik je znati kako soliti i izbjegavati ulje
Važno je da na kraju kuhanja, nakon cijeđenja, tjesteninu ne ispirete hladnom vodom, to je velika pogreška. To je 'kao pranje automobila po kiši', kaže chef Christian Lorenzini
Kuhar u restoranu Cucina Calandra u Fairfieldu kaže kako mu je ideja na pamet pala spontano i bez nekog osobitog povoda, a on kao kuhar ionako stalno smišlja nove recepte
Riječ je o pšenici visoke kvalitete, koja je sve traženija na hrvatskom, ali i inozemnim tržištima, a neizostavan je sastojak najkvalitetnijih tjestenina
Zaobljeni dio cijedila gurnuo je u lonac tako da rubovi prianjaju uz sam rub lonca, zatim ga je nagnuo na stranu. Voda curi van, a tjestenina ostaje u loncu
Tijekom ljeta ograničite konzumaciju hrane s roštilja i prženog, izbacite mlijeko, sireve i sirne umake i dajte prednost povrću svih vrsta. Osim što je bogato vitaminima i mineralima, potiče probavu
Tjestenine s povrćem ili mesom te osvježavajuće salate su ukusni obroci koji su gotovi veoma brzo. Donosimo vam i recept za desert koji će oduševiti svakoga
Kako biste uživali u savršenom, kremastom okusu raskošnog pesto umaka ne morate potrošiti novac na kupnju malene staklenke u trgovini, nego izradite svoj pesto kod kuće i jedite ga kad vam se prohtije
Tajna nenadmašnog okusa Aurelia svježe tjestenine koju proizvodi tvrtka „Naše klasje“, krije se u sastojcima vrhunske kvalitete kontroliranog porijekla bez konzervansa
Dodajte jednu i pol žličicu soli na kilogram tjestenine. Možete dodavati manje ili više po ukusu, no uzmite u obzir umak koji dodajete na kraju jela
U prvom tjednu ograničen je unos od 1500 kalorija na dan i jamči se gubitak od tri kile, a rezultati dijete su dugotrajni i baziraju se na otpornom škrobu u namirnicama