Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Čitateljima na dar uz novine ide Genox dezinfekcijski rupčić

Čitateljima na dar uz novine ide Genox dezinfekcijski rupčić
1

Tvrtka Genox razvila je ‘artiljeriju’ koja štiti sve: od osjetljive dječje kože i kože koja zahtijeva posebnu zaštitu, ruke, kožu cijeloga tijela, sve površine...

VIDEO

Količina dezinficijensa koja je potrošena u posljednjih sedam mjeseci u svijetu premašila je i dugogodišnju potrošnju u nekim državama pa tako i u Hrvatskoj, a pitanje koje se postavlja jesmo li se tako zaštitili ili smo se dodatno oslabili? 
To naravno ovisi o vrsti i načinu primjene dezinficijensa kojega sami biramo. Problem koji treba riješiti u aktualnoj situaciji je onemogućiti širenje koronavirusa s čovjeka na čovjeka putem dodira, površina, zraka. Je li svaki dezinficijens siguran za primjenu baš za sve i za svakoga?

Naravno da nije i to je danas vidljivo po svim posljedicama koje ljudi imaju od pretjerane primjene dezinficijensa ili njihovih loših verzija.        

- Testirali smo naš dezinficijensa polju pšenice i imali smo fantastične rezultate. Nisu se pojavljivale bolesti jer naš proizvod ubija i viruse, bakterije, plijesni, spore, gljivice... Bez pesticida usjev je bio zdrav! A pritom nismo naštetili prirodi, pšenica je potpuno jestiva, a bolesti jednostavno nije bilo, na pšenici je život i dalje postojao, bubamare, leptirići i ostali kukci kojima Genox nije uopće smetao - govore nam iz tvrtke i objašnjavaju kako njihov proizvod bezopasni dezinficijens koji je izliječio čak i upalu desni. Ovakvu priču koja zvuči više kao da je izašla iz nekog japanskog hi-tech laboratorija, a ne iz male proizvodnje u Velikoj Gorici najbolje ispričati ispočetka. 


 - Mnogi su vani koristili dijelove raznih rješenja i sustava za dezinfekciju, ali nitko nije osmislio od početka do kraja proizvodni proces kako bi na kraju dobili kompletan proizvod koji se može koristiti vrlo široko za dezinficiranje. Ja sam prionula poslu prije 13 godina. Put je bio mučan. Suprug Antonijo je uložio svu svoju imovnu u  moju zamisao. Njemu sam izložila detalje, a on je shvatio da zaista imam ‘ono nešto’ i položio svu svoju vjeru, ali i svoje novce u mene. Svirao bi na koncertima, a prihod bi ulagao u posao jer je znao da moj dezinficijens vrijedi. Ali po putu smo i više puta bili pred zidom, na bubanj stavili sve što imamo. I na kraju uspjeli ipak - kaže Marijana Ćiško, molekularna biologinja i vlasnica tvrtke.

Vodeći se principom da priroda ima rješenja za sve ono što nam može štetiti ako gledamo na patogene mikroorganizme, krenula je za time da stvori proizvod koji će riješiti problem iz prirode - uzročnike bolesti, ali da neće pritom naštetiti životu - čovjeku prvenstveno, a također i životinjama i okolišu.

Kao stručnjakinja za biologiju znala je kako tijelo reagira na prvu pojavu virusa i bakterija, kakvi se postupci pokreću na razini stanice i to je primijenila u razvoju svog proizvoda. Genox je danas na tržištu dostupan u tekućini, spreju i vlažnim rupčićima za prevenciju i rješavanje problema s mikroorganizmima u osobnoj higijeni, medicini i veterini, proizvodnji hrane i dezinfekciji pitke vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...