Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Čokoladna brda - očaravajući prizori koji se stalno mijenjaju

Čokoladna brda - očaravajući prizori koji se stalno mijenjaju
4

Ovisno o sezoni, čokoladna brda mijenjaju boju, počevši od zelene do čokoladno smeđe. Uz ovo filipinsko čudo vežu se brojne legende, a najpoznatija je ona o divu

VIDEO

Najpoznatija turistička atrakcija u Boholu očarala je svijet. Neobične geološke formacije smjestile su se u Boholu, u centralnoj regiji Visayas na Filipinima. Utvrđeno je da postoje 11. 776 brda koja su se proširila na oko 50 četvornih kilometara površine. Ovisno o sezoni, čokoladna brda mijenjaju boju, od zelene do čokoladno smeđe, piše Wish.hr.

Čokoladna brda izgledaju kao ženske haljine ili brda od divovske krtice ili čak i nešto iz dječjih crteža. Neobična stvar u svemu tome je da je to prirodni fenomen.

Geolozi vjeruju da su brda formirana od morskog vapnenca na vrhu glinenog sloja. Čokoladna brda su u visokoj formi, i neki stoje čak od 30 do 50 metara u visini.

Obično su prekriveni travom tijekom godine, ali brda postanu smeđa za vrijeme sezone kada vlada suša – otud je i dobila ime čokoladna. Do čokoladnog brda možete doći svojevoljno ili u sklopu nekog izleta.

Čokoladna brda su zaista jedan od Filipinskih ‘najupečatljivijih’ odredišta. Kompleks Čokoladnih brda ima: hostel, bazen, restoran i vidikovac za pregled nevjerojatnih brda. Također od tamo možete pogledati brda Sagbayan Peak, u gradu Sagbayan.

Legende

Postoji mnogo različitih legenda o podrijetlu brda, a većina uključuje divove, kako bi objasnili veličinu gomile. Oni idu kako slijedi: dva diva nasilno su bacali kamenje jedno na drugog. Uskoro su postali umorni i povezivala ih je njihova zajednička iscrpljenost, te su tako postali prijatelji. Otišli su ruku pod ruku, zaboravljajući počistiti sve kamenje (čokoladna brda) koje su pobacali nakon sebe.

Alternativa toj legendi je da se div zaljubio u smrtnika, koji je umro. Div je bio devastiran i teške suze su padale iz njegovih očiju. Suze su se otvrdnule na kopnu i tako su nastala brda – čokoladna brda.

Saznajte još o Svetoj indijskoj planini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa