Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Čokoladna putovanja: Posjetite države i probajte najbolje čokse

Čokoladna putovanja: Posjetite države i probajte najbolje čokse
1

Volite li putovati i jesti čokoladu onda zasigurno morate posjetiti neke od ovih država. Španjolska i Austrija samo su neke od država koje nude vrhunsku ponudu čokoladnih poslastica

VIDEO

Čokoladni turizam stvarna je industrija jer putnici traže poznate čokolade, farme kakaa, muzeje i još mnoge sadržaje povezane s čokoladom kako bi naučili o povijesti i proizvodnji ove ukusne poslastice ali i kušali neke od uzoraka. Srećom, postoje mnoga mjesta na kojima možete kušati slatku čaroliju diljem svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Čokoladarnica "Bagolo" 02:15



Ovih 17 sjajnih turističkih odredišta prikladna su za sve ljubitelje čokolade i putovanja.

1. Hershey, Pennsylvania

Tvornica Hershey smještena je u gradu Derryju u Pensilvaniji, a sadrži tvorničku trgovinu i obilazak Hershey's Chocolate World, tematski park Hersheypark, hotel Hershey i njegove 'čokoladne toplice'.

2. Sveta Lucija

Karipski otok Sveta Lucija je popularna turistička destinacija čokolade sa svojim farmama kakaa, hotelima na temu čokolade i mjesecom čokoladne baštine.

3. Barcelona, ​​Španjolska

Barcelona je sjajan grad za ljubitelje čokolade. Osim ukusne kuhinje s kakaom (churros umočen u čokoladu), tu su i 'čokoladne šetnje', te čuveni Museu de la Xocolata, koji pokriva povijest i proizvodnju čokolade te sadrži impresivne čokoladne skulpture.

4. Švicarska

Švicarska je zapravo logična čokoladna destinacija. Mnoge poznate marke čokolade posjetiteljima nude izlete u tvornice na licu mjesta, kako bi saznali više o proizvodnji i isprobali neke od uzoraka. Popularne ture uključuju Maison Cailler u općini Brocu, Läderach u općini Biltenu i Camille Bloch u Courtelaryju.

5. Bariloche, Argentina

Chocolate store showcase, Bariloche

San Carlos de Bariloche, zvani Bariloche, grad je u Patagoniji, poznat po svojoj alpskoj arhitekturi i proizvodnji čokolade. Čokoladu možete isprobati u mnogim trgovinama s čokoladom ili kafićima kao što su popularna Mamuschka.

6. Beč, Austrija

Beč se može pohvaliti bogatom kulturnom prošlošću koja uključuje izum Sacher torte, ukusnog čokoladnog kolača koji je postao austrijski zaštitni znak. Ovu slatku poslasticu možete kušati na raznim mjestima, uključujući i slastičarnicu Demel i Hotel Sacher.

7. Oaxaca, Meksiko

Worker in a chocolate and mole shop  selling chocolate in Oaxaca

Mnogo je mjesta na kojima ljubitelji kakaa mogu kušati ukusnu čokoladu diljem Meksika, ali najbolje odredište je područje Oaxaca. Gastronomska povijest Oaxace usredotočena je uglavnom na kakao, a popularni specijaliteti uključuju champurrado (napitak od tople čokolade) i umake s čokoladom.

8. Bruxelles, Belgija

Belgian chocolate in a candy store in Brussels, Belgium

Posjet izvoru belgijske čokolade još je jedan logičan potez u svijetu čoko-putovanja. U Bruxellesu je muzej Choc-Story, kao i poznate čokolaterije poput Neuhausa, Pierrea Marcolinija, Marije, Wittamera i Godive.

9. Birmingham, Engleska

John Cadbury je 1824. počeo prodavati čaj, kavu i čokoladu za piće u Birminghamu u Engleskoj, a s vremenom je njegovo poslovanje preraslo u slastičarsku marku koju poznajemo kao Cadbury. Danas posjetitelji Birminghama mogu posjetiti Cadbury World kako bi saznali povijest tvrtke, kupovati u najvećoj svjetskoj trgovini Cadbury, probati Cadbury poslastice i sudjelovali u raznim aktivnostima temeljenim na čokoladi.

Pomognite pčelama: Ostavite maslačak da raste ovo proljeće
Pomognite pčelama: Ostavite maslačak da raste ovo proljeće

10. Ekvador

BANOS, ECUADOR, AUGUST, 17, 2018: Close up of beautiful woman holding in the hands two pieces of cacao pot and wearing black clothes

Ekvador proizvodi svjetski poznatu čokoladu, a turisti mogu obići farme i tvornice. Pacari čokolada u Quituu i Chchukululu sa sjedištem u provinciji Guay nudi popularne izlete.

11. Köln, Njemačka

Ako se nađete u Njemačkoj, razmislite o posjetu The Imhoff-Schokoladenmuseum, to jest Muzeju čokolade u Kölnu. Slikovit muzej predstavlja globalnu povijest kakaa i pogled na suvremenu proizvodnju čokolade, ali i popularni kafić i dućan.

12. San Francisco

Ghirardelli chocolate ice cream

Iako tvornice više nema, na Trgu Ghirardelli još uvijek je popularna prodavaonica sladoleda i čokolade. Posjetitelji San Francisca mogu također obići Tvornicu čokolade Maslačak i probati umjetničke čokolade i kakao poslastice po cijelom gradu (posebni naglasak na Fog City News).

13. Vijetnam

Vijetnamska čokolada opisana je rečenicom: 'Čokolada kao nijedna druga'. Turisti sa slatkim zubom mogu istražiti ponude Maroua ili Azzana jer obje nude zanimljive izlete.

14. Pariz

Salon du chocolat 2015, chocolate dress

Ako u pravo vrijeme posjetite Pariz, možete otići na godišnji sajam Salon du Chocolat, koji uključuje zabavne događaje poput čokoladne modne revije. Pariz također ima ponudu čokolade svjetske klase tijekom cijele godine, poput nevjerojatne vruće čokolade kod Angeline i čokolaterije poput La Maison du Chocolat i Jean-Paula Hévina.

Pile na marokanski način ili kokoš u umaku od bijelog vina
Pile na marokanski način ili kokoš u umaku od bijelog vina

15. Peru

Chocolate from the voyager luxury train from Olantaytambo to Agu

Peru ima 'ChocoMuseos' u Cuscu i Limi, kao i popularne čokolade poput Roselena, a nudi i obilazak po kakao džungli.

16. Gana

Gana je drugi najveći proizvođač kakaa na svijetu, pa je njena turistička uprava nedavno pokrenula inicijativu za ekoturizam kakaa za promicanje farmi kakaa kao turističke atrakcije. Putnici mogu otići na različite izlete kako bi upoznali povijest i trenutnu praksu proizvodnje kakaa u zemlji.

17. Toskana, Italija

Close-up Chocolate Fountain at Luxury Bellagio Casino and Resort in Las Vegas

Iako je Toskana vjerojatno najpoznatija po svom vinu, ova regija također ima mnogo toga za ponuditi i ljubiteljima čokolade. Takozvana Chocolate Valley je trokut između Pise, Pratoa i Pistoia koji se može pohvaliti mnogim malim proizvođačima čokolade, uključujući i Amedei, piše Huffpost.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju