Obavijesti

Lifestyle

Čudesan Ledeni park s pogledom na Zagreb

Čudesan Ledeni park s pogledom na Zagreb

U subotu 26. studenog u 18.30 sati spektakularnom plesnom predstavom na ledu naziva "Božićna glazbena kutija" i vatrometom otvorit će se čudesan Ledeni park s najljepšim pogledom do sada – na Umjetnički paviljon i vizure Zagreba.

VIDEO

Elegantno će klizalište biti smješteno na južnoj strani Trga kralja Tomislava, dok će se ledene staze protezati prema sjeveru, tj. Umjetničkom paviljonu. Krošnje drvoreda lipa bit će bogato osvijetljene dojmljivim lampicama i stvarati čarobni adventski mikro-kutak "Kod Paviljona"  – za uživanje u trenutku, u odabranim specijalitetima ili čaši pjenušca. Pažljivo osmišljen program na klizalištu, "resident" DJ i vrhunska gastronomska ponuda pretvaraju Ledeni park u adresu koju ovog Adventa ne smijete zaobići.

Trg kralja Tomislava ove će se godine ponovno transformirati u magičan Ledeni park, s pogledom koji se s Ledenog vidikovca pruža na Umjetnički paviljon i okolne ulice u blagdanskom ruhu. Na svečanom otvorenju 26. studenog u 18.30 sati, klub sinkroniziranog klizanja „Zagrebačke pahuljice“ zapalit će led izvedbom plesnog spektakla pod nazivom „Božićna glazbena kutija", a nebo iznad Ledenog parka rasvijetlit će veličanstveni vatromet.

Koncept i režiju otvorenja potpisuje Anja Maksić Japundžić, koreografiju Sandra Pavičić, kostimografiju i scenografiju Dženisa Pecotić i Tihana Cizelj, a tonsku obradu glazbeni producent Gordan Dragić. Glavne uloge odigrat će umjetnički klizači Hana Kosić i Karlo Požgajčić. Nakon predstave i ceremonije otvorenja, za atmosferu će se pobrinuti poznati zagrebački DJ Bizzo.

Klizalište će ove godine biti smješteno na južnoj livadi, sa stazama koje se protežu oko fontane i sjeverne livade ispred Umjetničkog paviljona, pružit će novi doživljaj Ledenog parka, a Ledeni vidikovac bit će ispod spomenika Kralju Tomislavu i omogućiti predivan pogled na Umjetnički paviljon i vizure Zagreba. Klizalište će i dalje pratiti krajobraznu arhitekturu Trga i, iako smanjeno u odnosu na prijašnje godine, led će se prostirati na čak 1 529 m2, te će i dalje biti jedno od najvećih mobilnih klizališta na otvorenom u ovom dijelu Europe.

Ledeni park je mjesto gdje ćete možda prvi put stati na klizaljke, dobro se zabaviti s društvom bilo koji dan ili baš ciljano na Badnjak, na Božić, pa čak i bezbrižno uklizati u Novu godinu i zabaviti se sve do zore, ali je i mjesto druženja i zabave gdje osim u ledu možete uživati u vrhunskoj hrani i pićima te odličnom glazbenom programu.

Posebni novitet ovogodišnje ponude Ledenog parka je mikro-kutak "Kod Paviljona" smješten pod raskošnim drvoredima lipa ukrašenim tisućama lampica. Uz glazbeni program poznatih imena zagrebačke DJ scene, ovdje će poznati chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremati posebno osmišljena jela i blagdanske specijalitete, baš kao i Submarine te The Garden Brewery svoju dobro poznatu ponudu. I uz šetnice ćete moći fino jesti i uživati u aromama toplih, zimskih napitaka jer bogata ugostiteljska ponuda nudi raznolike domaće i strane specijalitete, od germ-knedli i fritula, hot dogova i burgera do ribljih specijaliteta koje ćete «čalabrcnuti» s nogu ili u kojima ćete polako «guštati» u dobrom društvu. Na Ledenom vidikovcu ćete, pak, moći uživati u prvoklasnim destilatima i vinima, te raznovrsnim toplim napitcima. Za svakoga po ukusu, da blagdani uz neodoljive okuse dobiju i pravi smisao.

Dobro došli u Ledeni park čije je radno vrijeme:

Svaki dan od 10.00 do 23.00 sata

Badnjak od 10.00 do 17.00 sati

Božić od 11.30 do 23.00 sata

Stara godina od 10.00 do 02.00 sata

Nova godina od 11.30 do 23.00 sata

Klizanje u Ledenom parku moguće je svakodnevno u 9 termina koji traju po sat vremena. Cijena klizanja u jutarnjim terminima (od 10.00 do 16.00 sati) iznosi 15 kuna, a u poslijepodnevnim terminima (od 16.00 do 23.00 sata) 25 kuna. Vikendom se klizanje u oba termina naplaćuje 25 kuna. Najam klizaljki iznosi 25 kuna.

Svi putnici HŽ Putničkog prijevoza koji u Ledeni park dolaze vlakom ostvaruju 50 % na cijenu povratne karte, a uz predočenje HŽPP karte na blagajni Ledenog parka, ostvaruju popust i na klizanje:

od 10.00 do 16.00 sati uz cijenu karte od 10 kuna,

od 16.00 do 23.00 sata uz cijenu karte od 20 kuna.

U sklopu Ledenog parka nudi se i mogućnost škole klizanja koja nudi stručno vodstvo djeci i odraslima za učenje ovog zabavnog zimskog sporta. Individualni satovi mogući su do 17 sati uz obaveznu prethodnu rezervaciju na mrežnoj stranici ledenipark.hr.

Detaljne informacije o Ledenom parku bit će dostupne na mrežnoj stranici ledenipark.hr od 26. studenog, kao i na društvenim mrežama Ledenog parka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi