Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Čudni su putovi znanosti - 12 najbizarnijih priča iz 2011. g.

Čudni su putovi znanosti - 12 najbizarnijih priča iz 2011. g.
6

Šetnja s fluorescentnim psima, zabava na vrtuljku oko nuklearnog reaktora, slijetanje E.T.-ja i pivo za astronaute samo su neke od nevjerojatnih vijesti godine

VIDEO

Kako bi pronašli lijek za Parkinsonovu i Alzheimerovu bolest, korejski su znanstvenici na mačkama i psima ove godine napravili niz genetskih modifikacija i tehnika kloniranja. Posljedice su u najmanju ruku bizarne jer među mnogim vrstama i varijacijama pasa i mačaka budući vlasnici moći će birati i jednu novu - fluorescentnu, koja svijetli u mraku. Genetska šminka psa je obojila u crveno, a mačku u zeleno, pa su Gospodin Crveni i Gospođa Zelena nove zvijezde znanstvene zajednice. 

Njihove boje mogu se i promijeniti ili isključiti, ovisno o tome kakvu vrstu lijeka pojedu s hranom. Istraživanje nije završeno, no kućni ljubimci koji svijetle sigurno će se teže izgubiti u noćnoj šetnji. Ipak, igranje sa psima ove je godine bilo i opasno, osobito za 46-godišnjega nesretnog lovca iz američke države Utah. Nesreće u lovu nisu neobične, no kad umjesto lovca lovački pas povuče okidač i rani vlasnika, riječ je o velikom pehu. Pas je nesretno skočio na vlasnika, a nesretniku su u bolnici izvadili 27 šrapnela. Lovac će i dalje u lov, ali, sigurni smo, s drugim psom. 

S portreta se osmjehuje Leonardov ljubavnik

Najpoznatiji svjetski portret možda ne prikazuje Lisu del Giocondo, odnosno Mona Lisu, tvrdi predsjednik talijanske udruge za očuvanje baštine Silvano Vinceti. On misli kako se sa slike zagonetno osmjehuje 25-godišnji muškarac Gian Giacomo Caprottii. On je bio ljubavnik slavnog Leonarda da Vincija koji se oblačio kao žena. 

Nuklearna zabava i lutka od kruha u snijegu

Zabavni park Kalkar u Njemačkoj napravljen je na mjestu nuklearne elektrane. Vrtuljak djecu vrti baš oko nuklearnog reaktora, no radijacije nema jer nuklearka nikad nije radila. Veliku prašinu na You Tubeu napravila su dva tinejdžera koja su u snijegu Sibira snimila mrtvog izvanzemaljca. Poslije su ipak priznali kako je riječ o lutki od staroga kruha i kokošje kože. 

Narko-kartel napali anonimni hakeri

Moćni i ozloglašeni meksički narko-kartel Zetas oteo je pripadnicu hakerske skupine Anonymous. Mladoj djevojci i njezinim internetskim prijateljima građanski neposluh, rušenje te borba protiv megakompanija i državnih institucija ciljevi su djelovanja. Nakon što su anonimni hakeri saznali za otmicu kolegice, narko-kartel primio je njihovu poruku. 

Svi pripadnici i špijuni kartela bit će razotkriveni ako hakerica ne bude puštena. Djevojka je oslobođena, no i kartel je zaprijetio da će za svako objavljeno ime biti ubijeno deset nevinih ljudi. S druge strane Atlantika, u Irskoj, umjesto narko-kartelima bavili su se zombijima. Na groblju Loch Key iz 8. stoljeća arheolozi su iskopali kosture s kamenjem u ustima. Srednjovjekovni seljaci stavljali su kamenje kako se ubijeni ne bi digli iz mrtvih. 

Privukao je 26 kg pčela na tijelo

U Kini se ove godine održalo natjecanje u privlačenju pčela, a suci su mjerili težinu pčela na svakom natjecatelju. Pobijedio je Wang Dalin, koji je na tijelu skupio 26 kilograma pčela. Brinulo se i za sigurnost, pa su svi morali nositi čepiće za nos, naočale za plivanje i kratke hlače. 

Savijena magična šuma raste u zapadnoj Poljskoj

U zapadnom dijelu Poljske još je 1930. godine posađena šuma koja je prvih desetak godina normalno rasla, a zatim su je seljaci, iz nepoznatih razloga, uz pomoć mehanizacije uspjeli savinuti. Četiristo borova savinuto je pod kutom od 90 stupnjeva, a prolazak kroz šumu donosi atmosferu iz bajkovitih holivudskih filmova. 

Reklama koju čuju samo psi

Televizijska reklama za pseću hranu Beneful namijenjena je za ciljanu publiku - pse. Visoke zvukove u reklami mogu čuti samo psi, a zvukovi cičanja i pištanja oponašaju pseće igračke. Vlasniku ostaje još da svom ljubimcu da novac i pošalje ga u najbližu trgovinu na ukusan ručak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju