Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Cutts: Želite promijeniti život? Radite nešto novo 30 dana...

Samo je 30 dana dovoljno da promijenite navike i pretvorite se u ono što ste oduvijek htjeli biti. Veliki izazovi, ma koliko zabavni bili, teško se održe, tvrdi Matt Cutts

You Tube
Video: You Tube
3 komentara

Cijelu priču Matta Cuttsa možete pročitati ispod na hrvatskom jeziku. Cijeli prijevod preuzet je s TED službene stranice

0:15

Prije nekoliko godina, osjećao sam se kao da sam zaglavio u rutini pa sam odlučio slijediti korake velikog američkog filozofa, Morgana Spurlocka i probati činiti nešto novo 30 dana. Ideja je prilično jednostavna. Razmislite o nečemu što ste oduvijek htjeli dodati svom životu i pokušajte to raditi 30 dana. Ispostavlja se kako je 30 dana prava količina vremena za dodavanje navike ili rješavanje neke navike -- poput gledanja vijesti -- iz vašeg života.

0:46

Postoji nekoliko stvari koje sam naučio dok sam radio te 30-dnevne izazove. Prva je bila, umjesto mjesece koji su proletjeli i koje bih zaboravio, vrijeme je bilo puno više vrijedno spomena. To je bio dio izazova u kojem sam svaki dan uslikao jednu novu sliku i tako mjesec dana. I točno se sjećam gdje sam bio i što sam radio taj dan. Isto tako sam primijetio da kako sam počeo raditi više i zahtjevnije 30-dnevne izazove, moje samopouzdanje je raslo. Promijenio sam se od računalnog štrebera koji je stalno za svojim stolom do momka koji odlazi biciklom na posao -- za zabavu. Čak i prošle godine, planinario sam na planinu Kilimanjaro, najveću planinu u Africi. Nikada nisam bio toliki avanturist prije nego sam započeo s 30-dnevnim izazovima.

1:31

Ujedno sam shvatio da ukoliko doista želite nešto jako, možete učiniti bilo što u 30 dana. Jeste li ikada željeli napisati roman? Svakog studenog, deseci tisuća ljudi pokušavaju napisati svoj roman od 50.000 riječi od početka u 30 dana. Ispostavlja se kako je sve što trebate učiniti pisati 1.667 riječi na dan i tako mjesec dana. Stoga sam to i učinio. Usput rečeno, tajna je ne otići u krevet tako dugo dok niste napisali svoje riječi za taj dan. Možda ćete patiti od nedostatka sna, ali ćete završiti svoj roman. Sada, je li moja knjiga novi veliki američki roman? Ne. Napisao sam ga u mjesec dana. Užasan je. Ali do kraja života, ukoliko sretnem Johna Hodgmana na TED-ovoj zabavi, ne moram reći, "Ja sam računalni znanstvenik." Ne, ne, ukoliko želim, mogu reći, "Ja sam romanopisac."

2:29

(Smijeh)

2:32

Dakle, ovo je posljednja stvar koju želim spomenuti. Naučio sam da kada sam radio male, održive promijene, stvari koje sam mogao nastavljati raditi, oni bi se puno prije "primile". Nema ničega lošeg u velikim, ludim izazovima. Zapravo, oni su jako zabavni. Ali puno je manja vjerojatnost kako će se održati. Kada sam se odrekao šećera na 30 dana, 31. dan je izgledao ovako.

2:54

(Smijeh)

2:56

Dakle, ovo je moje pitanje za vas? Što čekate? Garantiram vam kako će idućih 30 dana proći željeli vi to ili ne, dakle, zašto ne razmislite o nečemu što ste uvijek željeli probati i probajte to raditi idućih 30 dana.

3:15

Hvala.

3:17

(Pljesak)

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message