Lifestyle

Komentari 2

Čuvari lijepih i mekanih stopala - piling, kreme i kamen plavac

Čuvari lijepih i mekanih stopala - piling, kreme i kamen plavac

Ljeti stopala trebaju intenzivniju njegu nego u hladnijim mjesecima. Najbolje je početi s pilingom koji treba prilagoditi tipu kože - suhoj sa šećerom, masnoj sa soli

Ljeti su stopala izložena pogledima zbog čega zahtijevaju više njege nego zimi. Pravilna njega počinje pilingom koji će ukloniti mrtve stanice i kožu učiniti mekanijom. Suhoj koži najbolje odgovaraju pilinzi na bazi šećera, dok masna podnosi i varijante sa soli.

Sol čisti od toksina, ali može dehidrirati kožu zbog čega se ne preporučuje osjetljivoj i suhoj koži. Piling je najbolje raditi jednom na tjedan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Unatoč uvriježenom mišljenju da stopala prije tretiranja treba namakati u vodi, to nije najbolje rješenje za suhu kožu. Taj će je tretman dodatno isušiti. Dovoljno je kožu istrljati šećerom i očistiti mokrim ručnikom. Skidanjem površinskog sloja mrtve kože hidratantne kreme će lakše prodrijeti i nahraniti stopala.

Kamen plavac i hidratantna krema

Kamen plavac nezaobilazan je dio ljetne toaletne torbice. On skida tvrdu i grubu kožu s pete i stopala čini glatkima na dodir. Preporučuje ga se koristiti svaki drugi dan, ali treba pripaziti na pritisak. Meku kožu ne treba trljati prejako, dok gruba zahtijeva malo više snage.

Therapeutic foot bath

Nakon tretiranja peta kamenom treba im hidratantna krema. Kako je koža na petama deblja nego na drugim dijelovima stopala treba je redovito mazati. Najbolje je kremu nanijeti na vlažnu kožu jer će se tako dulje zadržati. Pete treba namazati dva puta na dan.

Ne zaboravite kremu za sunčanje

Stopala obavezno treba zaštititi kremom za sunčanje, osobito na noktima koji su posebno osjetljivi na sunce. Upravo UV zračenje, vjetar i pijesak oštećuju kožicu oko nokta koja je zadužena za neometani rast. Dodatna oštećenja mogu se spriječiti redovitim korištenjem krema sa zaštitnim faktorom.

Pripazite na preslanu hranu

Namirnice s visokim udjelom soli loše utječu na stopala zbog čega ona natiču. Ta vrsta hrane potiče zadržavanje vode u organizmu stoga je se preporučuje izbjegavati. Isto vrijedi i za šećer.

Pauza od laka

Lak na noktima češće se nosi ljeti nego zimi, ali to ne znači da noktima ne treba predah. Preporučuje se svaki mjesec skinuti lak i ne lakirati nokte najmanje tjedan dana. To će spriječiti mrlje i žutilo na noktima, osobito ako se koriste tamne nijanse.