Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Pomoć koži koja je previše na suncu: Hladni gel od aloa vere

Pomoć koži koja je previše na suncu: Hladni gel od aloa vere

Gel od ove izuzetne biljke moguće je kupiti u ljekarnama, ali i drogerijama, njegova je karakteristika da ublažava opekline i jača crvenila na koži tijela te joj pomaže da se obnovi

Ako ste pretjerali sa sunčanjem, pripremite gel od aloe vere, neka bude što čišći, odnosno u što većem postotku. Ova biljka njeguje kožu, daje joj izuzetnu hidrataciju te je prva pomoć kod vrlo crvene kože koja peče.

POGLEDAJTE VIDEO: Razlika između dnevne i noćne kreme - objašnjava kozmetičarka Zdenka Mihelj

Pokretanje videa ...

Aloe vera sadrži prirodni spoj aloin, za koji laboratorijski testovi pokazuju da djeluje protuupalno i antioksidativno.

- ‌Druga istraživanja pokazuju da je aloe vera izuzetno korisna posebno za liječenje opeklina. Pregled četiri studije u kojima je sudjelovalo 371 osoba pokazao je da je aloe vera učinkovita u liječenju opeklina prvog i drugog stupnja - piše webmd.

Opekline prvog stupnja su najlakše. Opečena koža postane crvena, vrlo osjetljiva na dodir te vlažna ili otečena. Opečeno područje pobijeli (poblijedi) kada ga se dotakne, ali se ne razviju mjehuri. Opekline drugog stupnja uzrokuju dublje oštećenje. Koža se ospe mjehurima. Baza mjehura može biti crvena ili bjelkasta i ispunjena bistrom, gustom tekućinom. Opeklina je bolno osjetljiva na dodir i pri dodiru može pobijeliti, piše u Medicinskom priručniku

Kućni pripravci za regeneraciju kose ispucale od mora i sunca
Kućni pripravci za regeneraciju kose ispucale od mora i sunca

Gel aloe vere ujedno će pomoći koži da se obnovi. Ujedno hladi, radi same teksture, a dodatno će vas osvježiti ako ga čuvate u hladnjaku.