Lifestyle

Komentari 22

Dali su otkaze, ispisali djecu iz škole i krenuli na put po svijetu

'Prije smo puno radili, a djecu smo viđali po sat vremena dnevno. Ovako s njima provodimo puno kvalitetnog vremena, imamo nevjerojatne uspomene i gradimo fantastičnu blisku vezu'

Oni ne mare za zločeste, vjerojatno i zavidne, komentare. Supružnici Kylie (45) i Mike Gibbon (43) iz Aucklanda na Novom Zelandu odlučili su živjeti onako kako žele, bez nametnutih društvenih normi.

Dali su otkaze na poslu, dvoje djece ispisali iz škole i krenuli na putovanje po svijetu. Vrlo brzo su se time našli pogođeni dušobrižnici zabrinuti za djecu - na činjenicu da neće sate i sate provoditi sjedeći u školskim klupama. 

- Mislili su da nismo pri zdravoj pameti. Najviše je bilo onih zabrinutih što naša djeca neće pohađati tradicionalnu školu, a neki su čak brinuli o njihovoj socijalizaciji - rekla je Kylie.

Dodala je da je bilo i pozitivnih reakcija, posebno od učitelja njihove djece koji su rekli da će tako više naučiti jer će istraživati svijet u ranoj dobi te će tako postati otvorenije osobe, bolje će razumjeti u kakvom svijetu živimo.

Na totalnu promjenu načina života nisu se odlučili preko noći.

- Skoro pola godine smo planirali, istraživali, provjeravali letove i smještaj - rekla je Kylie. 

Kada je sve bilo spremno, spakirali su se i krenuli. S djecom, Sophie (9) i Jackom (7) obišli su 35 zemalja, a ono što su mališani tamo vidjeli i putem naučili ne bi niti u jednoj klasičnoj školi. Bilo je to 2016. godine, a putovanje je trajalo osam mjeseci. Oni sami, prije ove avanture, posjetili su još 22 države sami.

Ponekad su nailazili na pitanja tipa: 'Kako sve to financirate?', te pokušavali objasniti da troše manje nego kada su kod kuće. Dnevni budžet in nije prelazio 90 novozelandskih dolara (oko 400 kuna). 

Ta avantura im se toliko svidjela da su sve odlučili ponoviti u siječnju ove godine. Ponovno su sa djecom krenuli na put. Kažu da to vrlo kvalitetno vrijeme provedeno sa djecom.

- Prije smo puno radili, a djecu smo viđali po sat vremena dnevno. Ovako s njima provodimo puno kvalitetnog vremena, imamo nevjerojatne uspomene i gradimo fantastičnu blisku vezu - dodala je.

Bili su i u Mostaru.

Kaže da svoju djecu podučavaju tijekom putovanja po četiri sata na dan, pet dana u tjednu. Osim toga, motivirali su ih da pišu dnevnike o svemu što vide i dožive na putovanju.

- Provesti vrijeme među različitim kulturama je apsolutni ubojica predrasuda, jer kada vidite sve te ljude, shvatite da su ljudi samo ljudi. Naša djeca imaju priliku promatrati svijet bez da su zamračeni predrasudama ili raznim stavovima o drugačijim nacionalnostima i religijama - objasnila je Kylie.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi

Najčitaniji članci