Kako se ovo klasično jelo jako brzo priprema, bit će vam potrebno tek 20 minuta, idealno je za one trenutke kada vam gosti pola sata ranije jave da stižu, a vi još ništa nemate pripremljeno
Danas isprobajte stari talijanski klasik - ukusnu pastu al limone
broj osoba: 4
priprema: 20 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
300 g špageta (kao zamjenu možete koristiti i linguine), 2 limuna, 3 žlice maslinova ulja, 40 g maslaca, 4 češnja češnjaka, ribani parmezan, pahuljice čilija, svježi peršin, papar, sol
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, odvojite i sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina. U tavi zagrijte maslinovo ulje, maslac i čili, dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite nekoliko minuta. Kad je češnjak lagano zapečen, dodajte sok dva limuna i vodu u kojoj se kuhala tjestenina te kuhajte dok ne proključa. U tavu dodajte tjesteninu, naribanu koricu dva limuna, papar i sol pa pirjajte nekoliko minuta. Tjesteninu poslužite posutu naribanim parmezanom i listićima svježeg peršina.