Lifestyle

Komentari 0

Danas je njihov dan! Imendan slave Davor, Tomislav, David...

Danas je njihov dan! Imendan slave Davor, Tomislav, David...

David je dinamičan, aktualan i vedar, a varijanta imena Toma + 'slav' (od slava) je muško ime aramejskog porekla. Uljepšajte im današnji dan, sjetite ih se i čestitajte im imendan

Prema katoličkom kalendaru, danas imendan slave ljudi imena Tomislav, Tomo, Toma, Tomi, Tomica, Tomislava, ali i David, Davor, Davorka. Ako imaš prijatelja ili prijateljicu koji se ovako zovu, uljepšaj im današnji dan i čestitaj im imendan!

POGLEDAJTE VIDEO:

No što se to krije iza imena David, Davor i Davorka? David je ime iz Svetoga pisma Starog zavjeta, hebrejsko, a sama riječ izvorno znači ljubimac, ljubljeni, prijatelj. David je dinamičan, aktualan i vedar. Ovo je jedno od najčešćih biblijskih imena, čak treće po učestalosti ime – iza Abrahama i Mojsija.

David se spominje kroz povijest i u Bibliji jako često. Ima jaku simboliku, posebno ako se sjetimo priče o Davidu i Golijatu.

S druge strane, Davorke su vedre žene, jasne, dinamične i pune energije. Staroslavenski bog rata zvao se Davor, odakle ovo muško ime vuče porijeklo. Ženska inačica istog je upravo Davorka, no može biti i Davorjanka. 

Ime Tomislav je varijanta imena Toma + 'slav' (od slava) i muško je ime aramejskog porijekla. Korijeni su mu u riječi Teomo i ima što znači blizanac. Grci su preuzeli ovo ime u obliku Tomas, pošto imaju sličan izraz u značenju čudotvorac. Ime Toma je ime jednog od 12 Isusovih apostola.

Dragi Tome, Davor, Davorka i David želimo vam sretan imendan!

 

Najčitaniji članci