Slanutak sam po sebi može biti malo dosadan pa većina falafel majstora voli dodati neke začine poput korijandera i kumina kako bi pojačali okus falafela
Danas napravite ove fine loptice od slanutka - potječu iz Egipta
Danas je odličan izgovor da isprobate falafel, ukoliko već niste. Ako vam se ne ide u neki restoran, možete ga napraviti i sami kod kuće.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Mnogi se slažu da se falafel prvo široko jeo u Egiptu, neki čak tvrde da datira još iz faraonskog doba. Prvo se pravio od graha, a bio je uglavnom na jelovniku u židovskim ili grčkim restoranima u Sjevernoj Americi. Falafel se može pronaći na gotovo svakom uglu u Izraelu i dio je njihove nacionalne kuhinje.
Omiljena je alternativa mesu i mnogi fast foodovi ga uvode na svoje menije. Primjerice, kako je vrlo popularan u Egiptu, čak i u McDonald’su ga možete pronaći pod nazivom McFalafel.
Iskoristite današnji dan kako biste napravili neko ukusno jelo s falafelom, poput tortilja ili salate. Slanutak sam po sebi nema specifičan okus pa umiješajte u smjesu neke začine, možete ih i zaljutiti. Tradicionalno se poslužuje s tahinijem, ali možete odabrati i tzatziki umak od krastavaca ili bilo koji drugi koji vam se sviđa.