Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Daniella Maleza: Našu misicu odijevam u ‘old money’ stilu

Daniella Maleza: Našu misicu odijevam u ‘old money’ stilu
6

Dizajnerica Daniella Maleza pripremila je kolekciju za Luciju Begić inspiriranu njom samom: 'Luciji želim da se u svakom komadu osjeća odlično'

VIDEO

Kad klijentica dođe kod mene, meni je vrlo važno da je upoznam, da popijemo kavu, razgovaramo, pa je ja pokušavam modno usmjeriti i saslušati. Nekoliko mi se puta dogodilo da su žene skrivale svoje tijelo raznom predimenzioniranom odjećom, a kod mene bi spoznale kako prekrasno mogu izgledati u odjeći za koju su mislile da nije za njih. Ispred ogledala zna biti suza radosnica, koje su meni veliki ponos, ispričala nam je dizajnerica Daniella Maleza, kojoj je trenutačni fokus na mladoj misici Luciji Begić, koja za nekoliko dana putuje u Indiju, gdje će predstavljati Hrvatsku na izboru za Miss svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Brazilac iz NK Nedelišća pjeva i dizajnira odjeću: Dan žalosti je bio kad ste nas izbacili sa SP-a 00:59

Maleza je koncentrirana na sporu modu i “old money” estetiku, bezvremenske komade kojima su u fokusu elegancija i kvaliteta, vrhunski materijali i precizna izrada. Svaki odjevni predmet prilagođen je klijentici za koju se radi i jedinstven je, pa nikad nećete sresti drugu ženu u istom outfitu. Osim što je odjeća šivana po mjeri, ona je dizajnirana po osobnosti za koju je šivana. Daniella s klijenticama razvija stil, pomaže im istaknuti najbolje i sakriti dijelove tijela koje žele skrivene, a da pritom elegancija ne pati.

Preciznost i izvrsnost donijeli su joj i nagrade za rad pa je 2021. odabrana kao dobitnica Luxury Lifestyle Awards u kategoriji “Najbolji luksuzni modni brend u Hrvatskoj”. Maleza je prvi hrvatski modni brend ikad izabran za dobitnika ove prestižne nagrade koja naglašava rastuću snagu Hrvatske u luksuznoj modnoj industriji.

- Možemo je nazvati modom koja je zaboravljena jer je sad u fokusu street style. Prikazujem modu kakvu su nekad radili Chanel i Dior, kakvoj su i danas ostali vjerni. Možda još to kod nas nije zaživjelo na pravi način, ali meni je kvaliteta na prvome mjestu. Najvažnije mi je ženama vratiti samopouzdanje, individualno im pristupam i one se u toj odjeći osjećaju prekrasno - kaže Daniella i ističe kako žena vraća sama sebi samopouzdanje kad si ugodi.

Zagreb: Miss Hrvatske Lucija Begić

- Luciji želim da se u svakom komadu osjeća odlično, imam puno povjerenja u nju i strašno sam ponosna na ovu suradnju. Na prvu sam pristala raditi s njom jer mi se Lucija istinski svidjela i odmah je znala što želi. Prekrasna je, a njezina mi je osobnost vrlo važna te mislim da ona može predstavljati moj dizajn i da će na izboru za Miss svijeta jako puno toga napraviti - otkrila nam je Daniella.

- Iskreno, jedva čekam. Mislila sam da ću zadnji tjedan prije izbora biti u strahu i imati tremu, ali baš sam opuštena i spremna, najveća briga mi je zapravo pakiranje. Važno mi je biti prikladno odjevena za svaku priliku - dodala je Lucija.

Kako je crvena postala simbol luksuza i glamura - za sve je kriv jedan francuski kralj
Kako je crvena postala simbol luksuza i glamura - za sve je kriv jedan francuski kralj

- Odjeća puno govori o osobnosti, njen karakter sam pretočila u dizajn. Lucija nije klasična ljepotica, ona je posebna i ima posebnu karizmu, jako je hrabra. Sve je toliko dobro odradila, zna što hoće i odjeća treba odisati takvom energijom - pohvalila je Maleza našu misicu.

Devet modnih kombinacija je spremno za put, a svaki komad je jedinstven.

- Ja imam tkanine koliko sam je kupila negdje u svijetu i teško da mogu nabaviti još. Ne želim ponavljati dizajn, sve je ručno rađeno i ništa ne radim konfekcijski - kaže Daniella pa dodaje kako joj je najveći kompliment kad je pohvale starije žene, koje su nekad nosile tu kvalitetu kakve danas nema.

- Jednom mi je došao stariji par i muškarac se oduševio kad je vidio da koristim francuski šav. Odmah me pitao što radim u Hrvatskoj, a ja sam ostala u šoku. Moda se mora poštovati i ona je umjetnost - zaključuje Daniella.

One su gole, ali su odjevene, odnosno, nisu skroz gole, ali su toliko gole da ne budu odjevene
One su gole, ali su odjevene, odnosno, nisu skroz gole, ali su toliko gole da ne budu odjevene

Za dobiti kvalitetan komad treba vremena, ima listu čekanja od dva do tri mjeseca. Kako kaže, svatko zaslužuje taj suštinski osjećaj luksuza koji prožima prestižna “old money estetika”, pa makar to bila jedna visokokvalitetna odjevna kombinacija. 

Zagreb: Miss Hrvatske Lucija Begić

POGLEDAJTE VIDEO: PLES NA STOLICI ZA MENTALNO ZDRAVLJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje