Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

Dekodiranje flerta: Proširene zjenice su nepogrešivi znak

Dekodiranje flerta: Proširene zjenice su nepogrešivi znak
1

I 'hladno' držanje znak je interesa, a za već pet minuta vidi se kakva će biti veza i je li žena pristojna, više tjelesna, tradicionalna, iskrena ili zaigrana koketa

VIDEO

Način na koji žena koketira već u pet minuta razotkriva njezinu osobnost, tvrde američki znanstvenici. Njihovo istraživanje pokazalo je da postoji pet različitih stilova ženskoga koketiranja, a svaki od njih rezultirat će drukčijom vrstom ljubavne veze. Najlakše je prepoznati tzv. tjelesnu koketu, čiji govor tijela - očito doticanje sugovornikove ruke ili igranje kosom, upućuje na snažnu privlačnost.

No iako zainteresiranost pokazuju slobodnije, one su idealne djevojke za dugu vezu. Dva su ključna sastojka dugotrajne veze: seksualna kemija i snažna emocionalna veza, a tjelesne ih kokete razvijaju (i održavaju) lako i brzo, objašnjavaju psiholozi. Tradicionalke, koje vjeruju da “igru” mora voditi muškarac, vješto će skrivati interes, a tjelesni bi ih kontakt na prvu čak mogao odbiti.

Ako vam se netko svidi, zjenice će se proširiti, što je nepogrešiv znak privlačnosti

Partnerovu upornost nagradit će pouzdanom i mirnom vezom. Iako će se smijati šalama i živahno razgovarati, tzv. pristojna koketa u početku može biti pomalo rezervirana i tjelesno “hladna”, no potrudite li se oko nje, dobit ćete odanu partnericu. Iskrene kokete ne igraju igrice. Zanimat će je vaš život, posao i interesi, postavljat će pitanja te pozorno slušati odgovore. Emocionalnu iskrenost unijet će i u vezu. Zaigrane kokete uživaju u otvorenom koketiranju, kojim jačaju samopouzdanje, no njihove su iskrene želje i namjere upravo stoga nejasne, pa je potreban pojačani oprez.

Temperament se vidi u kosi

Prolazi li prstima kroz kosu, žena nastoji privući pozornost, a način na koji dotiče kosu otkriva temperament. Čini li to sporo, “stručnjakinja je umijeća ljubavi”. Brzi, nervozni pokreti upućuju na nestrpljivost ili stidljivost.

Dovoljan je dodir

Bilo kakav dodir gotovo je uvijek dobar znak. Dotakne li vam nježno ruku dok se smije ili pronalazi načine da vas ovlaš dotakne ili “prijateljski” položi ruku na vas, sigurno je zanimate. 

Noge šalju najjači znak

Često prebacivanje noge preko noge znak je seksualne privlačnosti. No najjači je seksualni pokret nesvjesno “otvaranje” nogu. Ako su joj stopala usmjerena prema vama, privukli ste je. 

Usne govore i bez riječi

Učestalo oblizivanje usana možda je navika, no može biti i način privlačenja pozornosti te iniciranja “konkretnijih akcija”. Grize li nježno usnice, ne prekidajte je. To je često znak suptilnoga koketiranja, kažu stručnjaci.

Dodir otkriva i što žena skriva

Žene kojima su muškarci pri prvom susretu dotaknuli ruku češće su im ostavljale brojeve telefona, pokazalo je istraživanje. Dodir muškarca doslovno zagrijava žene. Temperatura se najviše podiže u licu i prsima; čitav stupanj Celzijev. 

- Pozitivni dodir u mozgu potiče proizvodnju endorfina, prirodnog opijata i hormona sreće - kaže terapeutkinja dodirom Katie Whitehouse. Kako biste otkrili koliko ste joj “napeti”, poigrajte se suptilnim dodirivanjem specifičnih dijelova njezina tijela poput podlaktica, leđa, vrata ili zglobova ruku. Zatim, prateći njezinu (svjesnu ili nesvjesnu) reakciju, procijenite perspektivu veze.

Gužve u javnosti 

Pri prvim susretima odlična su prilika za “slučajne” dodire, koji će “situaciju” razotkriti mnogo brže nego riječi, navode stručnjaci. 

Vrhovi prstiju

Taktika: Jagodice prstiju imaju 3000 receptora dodira te njihovo doticanje može izazvati veoma intenzivnu unutarnju reakciju. 

Njezina reakcija: Ako je ne zanimate, povući će ruku, no uzvrati li dodir, večer može postati zanimljiva. 

Podlaktica

Taktika: Kao najlakše mjesto dodira, podlaktica će, ako je slučajno okrznete, brzo otkriti kako na vas reagira. 

Njezina reakcija: Iako možda ne primijeti dodir, nesvjesno će na njega reagirati, kaže Phipps. Muškarac se ženama češće svidio ako ih je dotaknuo, i to u 23 posto slučajeva. 

Leđa

Taktika: Ispravno dodirivanje leđa može upućivati na preuzimanje vodstva - osobinu koja vrlo privlači žene. Dotičući joj leđa, izbavite je iz gužve.

Njezina reakcija: Izostanak reakcije nije ništa loše - to znači da se osjeća ugodno. No ustukne li, možda je to trenutačno za nju korak previše, kaže psihologinja dr. Becky Spelman. 

Zagrljaj s leđa

Taktika: Možda ne na prvom sastanku, no prijateljski je zagrlite s leđa, tako da su vam izravnate ruke položene sa strane njezinih prsa. 

Njezina reakcija: Postane li “kruta” ili napeta, odmaknite se. No ako je opuštena te uzvrati nježnim dodirivanjem vaših laktova, na dobrom ste putu 

Zglob ruke

Taktika: Sviđa li im se netko, žene prirodno otkrivaju unutarnju stranu zgloba. Sjedi li nasuprot vas izloženog zgloba, nagnite se i ovlaš ga dotaknite. 

Njezina reakcija: Ako nije zainteresirana, okrenut će ruku tako da je vanjski dio zgloba usmjeren u vas, kaže Robert Phipps, autor priručnika “Govor tijela: važnost nije u razgovor”.

Vrat

Taktika: Područja oko žila kucavica na vratu moćna su erogena zona. Dok joj u javnosti šapućete na desno uhu, prstom ovlaš prijeđite lijevom stranom njezina vrata. 

Njezina reakcija: Postane li nemirna ili se počne igrati kosom, uzbuđena je, što je odličan znak. No ako prekriži ruke i udalji se, povucite se.

Rame

Taktika: Ruka na ramenu odaslat će nesvjesnu poruku pouzdanosti i potpore. Gužve u javnosti dobra su prilika za takav potez.

Njezina reakcija: Pokušajte “slušati rukama”, kaže terapeutkinja Whitehouse. Ako ona nakon nježnog dodira uzvrati blagim približavanjem, imate “zeleno svjetlo”. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi