Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Deset ideja za obiteljski izlet u kojem će uživati odrasli i djeca

Sad je idealno vrijeme za obiteljske izlete. Hrvatska nudi brojne sadržaje za odrasle i male, od adrenalinskog parka do viteškog turnira i Dinoparka. Ako želite više prirode, posjetite Divlje vode ili Vransko jezero

Foto: Dreamstime
16 komentara

1. Biopark Divlje vode

Posted by Bio park Divlje vode on Tuesday, April 11, 2017

Bio park Divlje Vode osnovan je 1999. godine te je dio parka prirode Žumberak u Samoborskom gorju. Površina parka je 44 000 metara kvadratnih, a nalazi se u dolini potoka Bregane koji protječe kroz park dajući mu posebnu ljepotu i ugođaj.

Park nudi različite sadržaje za cijelu obitelj. Postoji šetalište uz ribnjak, zoološki vrt, igralište za djecu, igralište za mali nogomet, jezero za sportski ribolov, restoran i motel, a oko parka se nalazi predivna šuma.

2. Dvorac Trakošćan

Marko Jurinec/Pixsell | Autor: Marko Jurinec/Pixsell Foto: Marko Jurinec/Pixsell

Dvorac Trakošćan je samo jedan u nizu predivnih hrvatskih dvoraca koji se nalazi u Zagorju. Sastoji se od dvorca, građevina uz dvorac, perivoja i park šume s jezerom. Trakošćan se nalazi u blizini mjesta Bednja, a nastao je u 13. stoljeću kao obrambena utvrda. Bio je u vlasništvu grofova Celjskih i obitelji Drašković, koja ga je u 19. stoljeću uredila u neogotičkom stilu u kojem je ostao do danas.

Posljednjih par desetljeća radile su se mnoge renovacije te je dvorac uređen kao muzej, a ima i veliku suvenirnicu. Od 1. travnja u Dvorcu Trakošćan naplaćivat će se ulaznice i za šetnju parkom oko dvorca Trakošćan. Ulaznica za park košta pet kuna, za park i dvorac za odrasle  40 kuna, a za djecu do 18 godina 20 kuna.

3. Gornja Stubica - Viteški turnir

Matija Topolovec/PIXSELL | Autor: Matija Topolovec/PIXSELL Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Gornja Stubica je smještena između Stubičkih Toplica i Marije Bistrice, a tamo se može vidjeti četiri stoljeća staru Gupčevu lipu, spomenik Seljačkoj buni i Matiji Gupcu, dvorac Oršić te Muzej seljačkih buna, za čiji posjet će obitelj platiti zajedničku ulaznicu od 55,00 kuna (uključuje dvoje odraslih i dvoje malodobne djece).

U spomen bitke kod Stubice Početkom lipnja, pokraj dvorca Oršić i ove godine se  održava već tradicionalni Viteški turnir na kojem se prikazuje i noćna opsada grada i borbe s vatrom. Ove godine se održava 09. lipnja, a posjetitelji mogu vidjeti vitešku bitku kakve su se odvijale u 16. stoljeću, dvoboje i sajam tradicionalnih obrta. Program uključuje i viteške dvoboje, dječje igraonice, žonglere te srednjovjekovne plesove i glazbu.

4. Dubovac - Sajam vlastelinstva

Posted by Sajam Vlastelinstva Dubovac on Sunday, May 6, 2018

Sajam vlastelinstva Dubovac 2018. planira se za 26. svibnja 2018., u slučaju da na taj dana pada kiša sajam se odgađa za 2. lipanj 2018. godine. Prvi put je održan 2005., a prikazuje na zabavan i poučan način sajamsko okupljanje ljudi iz općine Dubovac iz 16. stoljeća. Mjesto održavanja je atrij srednjovjekovne gradine Dubovac te šetalište i park na brijegu pored Kupe.

Na sajmu će se održavati viteški turnir i pučke igre, razne dječje radionice te će biti predstavljeni starinski obrti i običaji nekadašnjeg života dubovačke općine.

5. Dinopark

Ili ste hrabro krenuli u šetnju po Gondwani? Or are you are bravely walking through Gondwana?

Posted by Dinopark Funtana on Sunday, July 17, 2016

Adrenalin park je otvoren od 31.03. do 14.10.2018. godine, a nudi cjelodnevne ulaznice za odrasle i djecu te mnoštvo zabavnih programa. Dinopark se nalazi u Istri, a udaljen je samo 4 kilometra od Poreča.Ovo je prvi hrvatski tematski park koji posjetiteljima nudi zabavne vožnje na dinosaurima, gusarskom brodu, "Dragon coasteru" i u mini luna-parku za najmlađe. 

U Dinoparku se nalazi i Show Arena u kojoj se svaki dan izvod i Variate cirkus. Tu se nalaze i restoran, dino kino i dječja igraonica. U ponudi je i radionica iskopavanja kosti dinosaura Fossil Safari i Sea Monsters, izlošci pretpovijesnih morskih stvorenja u prirodnoj veličini.

6. Adrenalin park Kupjak

Posted by Adrenalin Park Kupjak on Thursday, March 2, 2017

Park je smješten u prekrasnoj prirodi goranskih šuma i polja na 800 m nadmorske visine. U ponudi je zip line, streličarstvo, paintball, zorbing, ljudski stolni nogomet, brdski bicikli i viseći mostovi (atraktivni bridging poligon). Mostovi su zapravo sklop platformi na stablima koje su međusobno povezane, a između njih se nalaze razne prepreke, poznatiji kao atraktivna penjačko-hodačka »staza po drveću«.

7. Vransko jezero

Arhiva PP Vransko jezero | Autor: Arhiva PP Vransko jezero Foto: Arhiva PP Vransko jezero

Najveće prirodno jezero u hrvatskoj nalazi se u sjevernoj Dalmaciju, odmah uz grad Biograd. Smatra se jednim od najbitnijih ornitoloških rezervata u Europi, a na njegovom području do sada je zabilježeno preko 250 vrsta ptica.

najljepši pogled na jezero i njegove stanovnike posjetitelji će dobiti s vidikovca Kamenjak, s kojeg se mogu vidjeti i Kornati, otok Murter te okolica jezera. Uz jezero se nalazi i mnogobrojne edukcijske ploče s raznim informacijama o Vranskom jezeru i njegovim stanovnicima.

8. Biogradska rivijera

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Rivijera Biograda na moru zaista je raj za ljubitelje tenisa, koje će razveselit teniski tereni u borovoj šumi samo desetak minuta pješice od grada. Obližnji otok Pašman nudi robinzonski odmor na svojoj južnoj obali, a ima i brojne biciklističke staze i vidikovce s kojih puca pogled na Kornate.

Foto: HTZ/Mario Romulić/Dražen Stojčić

Područje Trogira privlači avanturiste jer nudi i brojne ronilačke lokacije gdje posjetitelji mogu otkrit podvodne spilje, potonule brodove i njihove zanimljive priče. Kaštela, Trogir i Okrug nude više od 30 zanimljivih istraživačkih lokacija pod morem, sa spektakularnim podmornim zidovima prepunim šarolikih koralja, spužvi, riba i drugih morskih bića.  

9. Biciklistička staza duž Dunava

Foto: HTZ/Vedran Metelko

Duž riječnog toka moćnog Dunava prolazi biciklistička staza koja kroz Hrvatsku mjeri čak 138 kilometara. Trasa je specifična zbog nekoliko usjeka koje visinska razlika čini pravim izazovom. Ljepote Slavonije, Baranje i Srijema kao i njezine ljude posjetitelji mogu upoznati vožnjom kroz slavonske ravnice i vinograde, a mogu se isprobati i razne slavonske delicije koje posjetitelji pronalaze putem. 

U Vukovaru postoji mogućnost najma sportskih i gradskih bicikla, te četverocikla - obiteljskog bicikla idealnog za vožnju po središtu grada, šetnici uz Dunav i vinogradima.

10. Barokni Varaždin

bal | Autor: Marko Jurinec/PIXSELL Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Ljepotama, kulturnom baštinom, znamenitostima i šarmom oduševit će vas i barokni grad Varaždin. Katedrala, gradsko kazalište, gradska Vijećnica, Palača Sermage, Uršulinska crkva i samostan, gradski trg, Dvorac Stari grad, gradsko groblje iz 18. stoljeća koje je jedan od bisera vrtne arhitekture i spomenika prirode, samo su dio onoga što možete vidjeti i doživjeti u Varaždinu.

Festivali, koncerti, priredbe, izložbe i sajmovi, kazališne predstave... u Varaždinu su svakodnevica. Dođete li u Varaždin svakako posjetite Stari grad - najmonumentalniji i najvrjedniji gradski kompleks u kojem su smještene zbirke Gradskog muzeja; obiđite Gradsku vijećnicu koja je najstarija u Europi; posjetite Varaždinsko groblje, biser vrtne arhitekture i park prirode najviše kategorije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message