Lifestyle

Komentari 2

Dinastija Gucci: Stylish film u znaku raskošnih haljina, zlata i intriga slavne modne obitelji

Dinastija Gucci: Stylish film u znaku raskošnih haljina, zlata i intriga slavne modne obitelji

Super provokativan i ultra glamurozan film, kojeg će voljeti ljubitelji mode, stila, ali i opasnih intriga, stiže u kina 02. prosinca. Radnja se zasniva na istinitoj priči i danas slavne talijanske modne kuće

Adam Driver kao Maurizio Gucci izgleda super elegantno, čak nalikuje na pravog Yvesa Sainta Laurenta, dok Lady Gaga u svakoj sceni ima nakita koji bi opremio jednu malu modnu reviju. Svako malo pojavljuju se divne mokasine - jedan od simbola ove moćne modne kuće.

HOUSE OF GUCCI

Film koji željno iščekuju ljubitelji mode donosi niz kreacija slavne modne kuće Gucci te kreacije s prepoznatljivim logom, koji i danas u svijetu stila predstavlja luksuz.

POGLEDAJTE VIDEO: Petar Trbović o kreativnom poslu stiliste

U scenama se u dva i pol sata izmjeni čak 500 kostima, rad kostimografkinje Janty Yates, koja je pritom u obzir uzela originale koji i danas simboliziraju kuću Gucci, poput Bamboo torbice, modnih dodataka, odijela i kompleta s logom.

HOUSE of GUCCI

Film je u režiji slavnog Ridleya Scotta koji je potpisao velike filmske hitove Gladiator (2000.), Blade Runner (1982.), i Alien (1979.). Scenarij su napisali Becky Johnston i Roberto Bentivegna, a film je snimljen prema bestselleru Sarah Forden 'The House of Gucci'.

HOUSE of GUCCI

Paolo Gucci, kojeg glumi neprepoznatljivi Jared Leto, očito je bio vizionar, jer je u filmu njegova estetika i sklonost modnom dizajnu dosta nalik na ono što je Gucci danas - kad ga na kreativan i eklektičan način vodi Alessandro Michele.

HOUSE of GUCCI

U glamuroznoj drami glume velika hollywoodska imena - dobitnica Oscara Lady Gaga, nominirani za Oscara Adam Driver i Salma Hayek te dobitnici Oscara Jared Leto, Jeremy Irons, Al Pacino i Jack Huston.

HOUSE of GUCCI

Priča ide ovako: Kada se Patrizia Reggiani (koju glumi Lady Gaga) uda u obitelj Gucci, njezina neobuzdana ambicija počinje otkrivati obiteljsko naslijeđe, izdaje, dekadenciju, kompleksnost odnosa, osvetu te na kraju ubojstvo.

HOUSE OF GUCCI

Prava obiteljska drama puna skandala otkriva uzbudljiva tri desetljeća u složenoj povijesti višegeneracijske obitelji Gucci.

HOUSE of GUCCI

Priča počinje kasnih 1970-ih, za vrijeme ključne prekretnice u povijesti slavnog talijanskog modnog carstva. Guccijevo poslovanje nadgledaju sinovi: lukavi Aldo (Al Pacino) i konzervativniji i otuđeni brat Rodolfo (Jeremy Irons).

HOUSE of GUCCI

Ustrajni i šarmantni Aldo ne namjerava prepustiti kontrolu nad obiteljskim nasljeđem, pogotovo ne svom sinu Paolu (Jared Leto) koji sanja postati dizajner odjeće.

HOUSE of GUCCI

Međutim, Rodolfov sin i Aldov nećak Maurizio (Adam Driver), svoj put vidi negdje drugdje studirajući pravo; i nema nikakvih ambicija za preuzimanjem i vođenjem svjetski poznatog modnog carstva.

HOUSE of GUCCI

Maurizio upoznaje i zaljubljuje se u lijepu i ambicioznu Patriziju Reggiani (Lady Gaga) kojom se ženi protiv očeve volje.

HOUSE of GUCCI

Ujak Aldo u lukavoj Patriciji pronalazi srodnu dušu i zajednički interes te zajedno nagovaraju Maurizija da odustane od svojih ambicija i pridruži se tvrtki. 

HOUSE of GUCCI

Maurizio uskoro postaje nasljednik na veliko nezadovoljstvo njegovog nesretnog rođaka Paola, čije dizajnerske ambicije ostaju neshvaćene.

HOUSE OF GUCCI

Zbog sve žešće konkurencije drugih modnih kuća, obitelj Gucci prisiljena je prilagoditi poslovanje, što dovodi do neslaganja i niza događaja koji ih počinju razdvajati. Od strasti, ambicije, očaja, izdaje, osvete i na kraju... ubojstva.

Najčitaniji članci